Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Velikani iz prošlosti i ljubimci: Koga su mazili Picasso, Dali...

Mnogi povijesni velikani za ljubimce su odabirali pse i s njima su imali poseban odnos, kao Picasso sa svojim dalmatinerom, ali Salvador Dali 'morao' je biti poseban pa je imao ocelota

2 komentara

1. Diego Rivera

Jedan od najvećih meksičkih slikara, vatreni zagovornik komunizma, a poznat i po svojoj sklonosti alkoholu, Diego Rivera i 21 godinu mlađa Frida Kahlo su najpoznatiji meksički umjetnički par. Osim slikarice, Diego je jako volio i svojeg psa ljubimca.

2. Salvador Dali

Dali je bio istaknuti i utjecajni slikar koji je u živio nadrealistički i taj nadrealizam proveo kroz cijelu svoju umjetnost. Uz to, jako je volio životinje. Na fotografiji je prikazan Dali kako potpisuje dokumente sa svojim ljubimcem ocelotom (obojenim leopardom).

AFP/PIXSELL ZA SREĆU Praznovjerni rituali kreativaca: Dali, Kahlo, dr. Seuss, Picasso

3. Gustav Klimt

Najpoznatiji po svojoj slici Portret Adele Bloch-Bauer I (portret koji se 2006. godine prodao za dotada najveći iznos od 135 milijuna dolara, a kasnije tema filma Žena u zlatu), Gustav Klimt, rođen u Austriji, jako je volio svoje mačke.

4. Norman Rockwell

Poznati umjetnik Norman Rockwell stvorio je neke od najpoznatijih američkih slika 20. stoljeća. Njujorčanin je uslikan kako šeće svoja dva psa u blizini studija u Vermontu.

5. Frida Kahlo

Legendarna meksička umjetnica Frida Kahlo na fotografiji sjedi sa svojim psom u krilu. Slikana je na balkonu kuće u Mexico Cityju u kojoj je živjela sa svojim suprugom, umjetnikom Diego Riverom.

6. Pablo Picasso

Picasso je imao mnoge ljubavi. Svi znaju za njegova umjetnička djela, a većina i za njegovu strast prema ženama. Ipak, ono što je manje poznato je njegova ljubav prema psima. Tijekom svog dugog života imao ih je nekoliko. Ovdje je prikazan jedan od njegovih omiljenih ljubimaca, dalmatiner imena 'Perro' (pas na španjolskom).

7. Georgia O'Keeffe

Američka umjetnica Georgia O'Keeffe sjedi u dvorištu svog doma u New Mexicu i češlja jednog od svoja dva chow chowa piše Architectural Digest.

NAJVEĆI NESRETNICI: Ovim horoskopskim znakovima se u ljubavi ne piše dobro

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message