Lifestyle

Komentari 0

Vidre u američkom akvariju u Georgiji pozitivne na koronu

Vidre u američkom akvariju u Georgiji pozitivne na koronu

Prije nekoliko dana životinje su počele pokazivati ​​blage respiratorne simptome, poput kihanja, curenja iz nosa i kašlja. Sada su pod stalnim nadzorom i očekuje se da će se potpuno oporaviti

Orijentalne kratkonokte vidre koje žive u akvariju u američkoj državi Georgiji u Americi dobile su pozitivan test na novi korona virus, objavila je uprava zoološkog vrta.

POGLEDAJTE VIDEO: Rusija razvila cjepivo protiv korone za životinje

Životinje su prije par dana počele pokazivati ​​blage respiratorne simptome, poput kihanja, curenja iz nosa, blage letargije i kašlja, stoji u priopćenju te se dodaje da se unatoč tomu očekuje njihov 'potpuni oporavak'.

- U ovom su trenutku njihove nastambe zatvorene i posjetitelji ne mogu do njih, a o vidrama brine stručni tim zadužen za zdravlje naših životinja - stoji u izjavi, no ne navodi se koliko se vidri razboljelo. 

Članica uprave 'Georgia Aquariuma' Tonya Clauss je potvrdila da su vidre pod stalnim nadzorom te da pokazuju samo blage simptome.

- Očekujemo da će se sve životinjice u potpunosti oporaviti - rekla je, dodavši kako se vjeruje da su zarazu 'pokupile' od asimptomatskog člana osoblja koji o njima brine te da nemaju nikakvog izravnog kontakta s posjetiteljima.

Najčitaniji članci