Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vježbanje grimasa smanjuje bore, a može ih izvoditi svatko

Vježbanje grimasa smanjuje bore, a može ih izvoditi svatko
5

Vježbe za lice može izvoditi svaka žena bez obzira na dob, a već za nekoliko tjedana lice je zategnutije i mladolikije. Vrlo je važan je kontinuitet vježbanja

VIDEO

Na izgledu, odnosno ljepoti, mora se raditi, a za to postoji više načina, kaže mr. ph. Seka Zebić u knjizi “Kako zaustaviti starenje”. Jedan od njih je gimnastika lica. Vježbanjem se održava oblik lica, povećava i učvršćuje atrofirani mišić te postiže punoća lica. Budući da je izravno vezana za mišić, koža je na očvrsnutome mišiću glađa i napetija, a izraz lica je mekši i mlađi. Stoga autorica gimnastiku lica navodi kao izvanrednu alternativu kirurškom liftingu. Osim toga, vježbe nisu rizične, pa ih može raditi svaka žena bez obzira na godine, a rezultati su i te kako vidljivi. Gimnastika lica pomaže i u kontroliranju pokreta mišića lica dok se rade nesvjesne grimase.

Važan je kontinuitet vježbanja, a nakon nekoliko tjedana koža će imati drukčiju boju, što je posljedica bolje prokrvljenosti, koja se postiže redovitim vježbanjem. Izuzetno je bitno usredotočiti se na dio lica kojim izvodite vježbu. Vizualizirajte mišić kojim radite i predočite si kako postaje čvršći, a snagom misli dovodite energiju u taj dio lica.

Vježbe obuhvaćaju svih 57 mišića lica i vrata. Također, odlične su protiv stresa i napetosti, čine lice svježijim te su vrlo opuštajuće za tijelo. 

Briše bore s čela i vraća mu napetost

Stavite jagodice prstiju na čelo i pritišćite istodobno razvlačeći usta u osmijeh - kao da mišićima obraza želite gurnuti čelo prema gore. Pogled usmjerite prema vrhu glave. Zadržite napetost brojeći do pet. Ponovite deset puta.

Vježbajte lice i opuštajte tijelo

Sjednite te opustite ramena i vrat. Naslonite ruku na čelo te gurajte glavu prema naprijed dok rukom pružate otpor. Uskladite disanje - dok pritišćete, udišite, a dok opuštate pritisak, izdišite. Ponovite 10-20 puta.

Stišćite kapke i stežite mišiće

Vježbajte sjedeći. Stavite kažiprste na vrh obraza. Oči su otvorene. Brojeći do šest, stišćite kapke što jače možete. Držite kapke stisnute brojeći do šest. Opuštajte pritisak brojeći do šest. Ponovite 10-15 puta.

Brojite do šest i opuštajte mišiće

Vježbajte sjedeći. Usmjerite pogled prema tlu. Pritisnite jagodicom kažiprsta korijen nosa brojeći do šest, podignite mišiće čela, zadržite brojeći do šest i opuštajte mišiće brojeći do šest. Ponovite 10-15 puta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dnevni horoskop za četvrtak 23. svibnja: Bik ne smije prekinuti ljubavnu vezu prije razgovora
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 23. svibnja: Bik ne smije prekinuti ljubavnu vezu prije razgovora

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 23. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe
TAJANSTVENI SU

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe

Određene karaktere privlače neke mračnije priče, dio je to njihovih osobnosti koje su sklone otkrivanju priča koje imaju neki misteriozni i zlokobni karakter
Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti
PROMJENA VREMENA I TLAK

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti

I dehidracija može uzrokovati glavobolju, pa je važno voditi računa da pijemo od dvije do tri litre vode na dan, i prije nego što osjetimo žeđ. Preporučuju se i blagi čajevi, a izbjegavati treba gazirana pića