Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
20 komentara

Vježbe pred TV-om: Omiljena serija služit će kao inspiracija

Pred TV-om možete vježbati cijelo tijelo bez dizanja s kauča, a kao rekviziti mogu poslužiti stolić i boca vode, dok poticaj za trening stiže od vaših omiljenih likova

Fotolia
Foto: Fotolia
20 komentara

Sjedenje pred TV-om osobito je štetno za srce i krvne žile. No u tome mogu pomoći lagane vježbe uz koje ćete ostati u dobroj formi, a nećete propustiti ni jedan nastavak svoje omiljene serije. 

Iskoristite seriju koju obožavate kao poticaj za vježbanje. Tako na primjer možete izabrati riječ koju likovi najčešće spominju kao npr. "seks" i svaki put kad je čujete vježbajte jednu minutu. Vježbe neka budu što raznolikije od čučnjeva, iskoraka do vježbi za trbušnjake kako biste uključili cijelo tijelo. 

Učvrstite ruke bez dizanja s kauča

Sjednite na rub kauča i stavite ruke nekoliko centimetra od bokova. Lagano spustite stražnjicu prema podu dok se pridržavate rukama, pa potom podignite. Postupak ponovite tri do četiri puta, a vježba će biti još djelotvornija ako noge ispružite na stolić i ponovite sve ispočetka. Ova vježba osim ruku, učvršćuje i stražnjicu. 

Vježbate, a ne mičete oči s ekrana

Naslonite se na zid nasuprot TV-u tako da istovremeno možete pratiti omiljenu seriju ili film. Potom stanite korak od zida i spustite se u čučanja ravnih leđa pa zadržite u tom položaju 10 sekundi. Nakon toga odmorite minutu, pa napravite čučanj i zadržite se 20, 30 ili 40 sekundi. Istovremeno vježbajte ramena i ruke tako da ih ispružite ispred sebe ili jednostavno raširite. 

Učvrstite trbušne mišiće

Prije nego sjednete na kauč uzmite bocu vode i iskoristite je za vježbanje. Sjednite uspravno tako da su leđa ravna, uzmite bocu vode i obuhvatite je s obje ruke. Ruke ispružite ispred sebe, a potom rotirajte trup lijevo i desno. Vježbu ponovite 20 puta. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message