Lifestyle

Komentari 189

'Volim svog sina, ali najradije bih da ga nisam nikad rodila. Više nisam ni sjena stare sebe'

'Volim svog sina, ali najradije bih da ga nisam nikad rodila. Više nisam ni sjena stare sebe'

Mama male bebe je odlučila podijeliti svoju tugu i frustracije na portalu Mumsnet te se požalila da je nakon rođenja sina samo ljuska sebe i da bi voljela da joj je život kao prije poroda

Anonimna autorica koja je podijelila svoju priču pod naslovom 'Ako razmišljaš o tome da imaš dijete, nemoj', inzistira na tome da voli svog sina 'više od svega na svijetu', ali da ipak žali što ga je rodila. Na Mumsnet-u je izrazila žaljenje zbog toga što je odlučila imati dijete, priznajući da ju je to što je postala majka 'apsolutno uništilo fizičko i mentalno zdravlje'.

POGLEDAJTE VIDEO: U Hrvatskoj je više umrlih nego rođenih

- Nekoć sam bila živahna, zanimljiva, zabavna osoba s odličnim obiteljskim životom i hobijima, ispunjena i sa svrhom - objasnila je.

- Sad sam samo ljuska prijašnje sebe, moj svijet je postao tako, tako mali - napisala je.

Toliko žalim što imam bebu i svim srcem i dušom želim da ju nemam, zaključila je. U odgovoru jednom komentatoru otkrila je da njezin sin ima sedam mjeseci.

Brojni ljudi su komentirali njezinu objavu izrazivši zabrinutost zbog njezinog razmišljanja.

- Tako mi je žao što se tako osjećaš - napisao je jedan komentator.

- Majčinstvo je sigurno brutalno i zastrašujuće. Jako dobro se sjećam tog osjećaja zarobljenosti - komentirao je drugi.

- Tako sam se i ja osjećala kad su moja djeca bila u toj dobi. Mislim da prve tri do četiri godine mogu biti brutalne, ovisno o naravi djeteta - komentirala je jedna majka. 

Nakon brojnih komentara originalnu objavu je komentirala i autorica teksta te je zahvalila svim komentatorima na podršci i ohrabrenju koje je od njih dobila. Napisala je da se zahvaljujući njihovim pričama i komentarima osjeća manje usamljeno nego prije. 

- Nedavno sam razgovarala s medicinskom sestrom koja radi na psihijatriji, ali to je bio prilično površan razgovor i ona je vrlo brzo samo predložila antidepresiv - objasnila je.

Međutim, nakon što je neko vrijeme uzimala antidepresiv, borila se s 'užasnom nesanicom' zbog čega se 'osjećala puno gore'.

- Znam da bi se to vjerojatno riješilo da sam ustrajala, ali nisam se uopće mogla nositi sa svime pa sam prestala uzimati lijek - nastavila je.

- Ovaj tjedan se trebam opet s njom naći pa ću pitati postoji li neka druga opcija - napisala je. 

Kao odgovor na njezin komentar više ljudi joj je predložilo razne stvari koje bi mogla isprobati, uključujući trening spavanja i više povjeravanja svojem partneru.

POGLEDAJTE što se događa s ilegalnim korištenjem tuđeg rada

Najčitaniji članci