Obavijesti

Lifestyle

Komentari 14

YouTuberi posvojenog sina (4) s autizmom dali drugoj obitelji - Imao je problema s ponašanjem

YouTuberi posvojenog sina (4) s autizmom dali drugoj obitelji - Imao je problema s ponašanjem
1

Myka Stauffer izgradila je svoj YouTube kanal dijelom tako što je dijelila svaki korak usvajanja djeteta iz Kine. No, ovog je tjedna otkrila zašto je on odjednom nestao iz njenih videa

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Najbrojnija britanska obitelj otkrila kako se zove 22. dijete

YouTuberica Myka Stauffer ima 700 tisuća pratitelja na svom kanalu na kojem je ujedno i podijelila svoje iskustvo o posvajanju mališana iz Kine. U utorak je objavila da su ona i njezin suprug trajno smjestili posvojeno dijete u drugu obitelj nakon određenih problema s ponašanjem.

POGLEDAJTE VIDEO: Mykka Stauffer i njen suprug govore o posvojenom dječaku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njena objava izazvala je buru na društvenim mrežama. Mnogi dovode u pitanje etiku YouTuberice s obzirom na to da je provela godine dijeleći intimne detalje o životu svog sina Huxleyja na svom YouTube kanalu. Još prije nego što je njezina obitelj 2017. prihvatila Huxleyja, Myka je svoju priču učinila ključnom temom na svom kanalu, koja je ubrzo postala popularna i na temelju nje je dobila nekoliko značajnih sponzorstava. Također predstavljala se i kao zagovornica međunarodnog usvajanja u nekoliko nacionalnih medija. 

Svadbena torta iz snova stiže svim heroinama iz hitnih službi
Svadbena torta iz snova stiže svim heroinama iz hitnih službi

Bračni odvjetnici, Thomas Taneff i Taylor Sayers, izjavili su u izjavi da Huxley nije smješten u udomiteljski sustav, već su odlučili odabrati obitelj koja je spremna podnijeti Huxleyjeve potrebe.

- Mi smo upućeni u ovaj slučaj i s obzirom na dostupne činjenice, smatramo da je to bila najbolja odluka za Huxleyja - rekli su odvjetnici. Od njegovog usvajanja Myka i njen suprug savjetovali su se s više profesionalaca u zdravstvenom i obrazovnom prostoru kako bi Huxleyju pružili najbolji mogući tretman i njegu. Nakon nekog vremena tim medicinskih stručnjaka je savjetovao sada bivše roditelje, da bi moglo biti bolje da se Huxley smjesti u drugu obitelj, a to je poražavajuća vijest za bilo kojeg roditelja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Myka Stauffer (@mykastauffer)

Inače Myka i njezin suprug James, koji žive u Ohiju, dijele svoj život na YouTubeu od 2014 godine, a Mykin kanal ima 717.000 pretplatnika. Kada je par počeo 'vlogati', zajedno su imali jednu kćer, a Myka je imala i kćer iz prethodne veze. Sada imaju četvero biološke djece: Radyle, Onyx, Kova i Jaka.

U srpnju 2016., par je objavio video u kojem su objavili da im je cilj usvojiti malog dječaka iz Kine. Dodali su da čak razmišljaju o usvajanju drugog djeteta, iz Ugande ili Etiopije, nakon što je prvo usvajanje dobro prošlo. Myka je snimila brdo videozapisa o njihovom usvajanju i odgovarala na pitanja o procesu posvajanja iz Kine i svojim osjećajima.

U listopadu 2017. Myka je objavila video u kojem je dokumentirala posvojenje, a u njemu su se nalazili i videozapisi Huxleyja prije njegovog usvajanja, kao i videozapis u kojem oni putuju u Kinu i prvi se put susreću s njim. Huxley je u to vrijeme imao 2 i pol godine, a video je bio veliki hit na Mykinom kanalu i pregledan je više od 5,5 milijuna puta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Myka Stauffer (@mykastauffer)

Profil Myke počeo se razvijati u smjeru roditeljsko-blogerske zajednice u sljedećih nekoliko godina, a njezini pretplatnici na YouTube-u udvostručili su se od listopada 2017. do listopada 2018.  Myka je također počela pisati članke o svom iskustvu usvajanja djeteta s posebnim potrebama za roditeljske blogove i časopise. Myka je napisala da su, kad se Huxley vratio kući, shvatili da je dosije o njegovim posebnim potrebama 'netočan'. U stvarnosti, Huxleyu je dijagnosticiran moždani udar u maternici, autizam treće razine i poremećaj senzornih procesa.

- On je sjajno dijete i njegovo stanje ne uključuje pretjeranu sveukupnu njegu - sve što vam treba je veliko srce i svakodnevno strpljenje - napisala je Myka. No, u kasnu zimu i rano proljeće, pratitelji su počeli primjećivati ​​da se Huxley prestao pojavljivati ​​u videozapisima. U jednoj od posljednjih Mykinih objava s Huxleyjem, Myka je raspravljala o poteškoćama i rješavanju njegovih posebnih potreba.

Ljeto je tu: Tri obroka u kojima uživamo bez grižnje savjesti
Ljeto je tu: Tri obroka u kojima uživamo bez grižnje savjesti

- Brojni medicinski stručnjaci su rekli da treba drugačije okruženje. On treba više - govori Myka kroz suze i otkriva pritom da je angažirana agencija za posvojenje malenom dječaku pronašla novu obitelj punu ljubavi. U nastavku videa par je zamolio za privatnost, da bi se mogli nositi s ovom teškom odlukom. Myka je i ranije dala naslutiti da su na pomolu određene poteškoće.

- Posljednji mjesec bio je najteži koji sam imala ikad kao majka - pisalo je u njenoj objavi 28. ožujka u kojoj je koristila 'hashtagove' povezane s posvajanjem i teškoćama kod djeteta, piše BuzzFeed News.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Tipična hrvatska obitelj: Za svekrvu posebno mjesto u kući

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme