Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Za lijepa ramena i seksi ruke idealan je sklek - svladajte ga

Za lijepa ramena i seksi ruke idealan je sklek - svladajte ga
5

Razlika između standardnog skleka i onog kojeg radite na koljenima je u tome da standardnim sklekom podižemo oko 66 posto tjelesne težine, 'prilagođenim' oko 53 posto tjelesne težine, što je također dobra vježba

VIDEO

Svatko tko želi postići bolji tonus mišića i biti zadovoljniji svojim izgledom posvetit će se redovitoj tjelovježbi. Osim što će ona unijeti pozitivne promjene u vaš život, ako budete radili samo nekoliko sklekova dnevno itekako možete ojačati gornji dio tijela i jezgru.

POGLEDAJTE VIDEO: Policijski pas radi sklekove sa svojim 'kolegama'

Pokretanje videa...

pas policajac 01:17

- Ova jednostavna vježba gornjeg dijela tijela je solidna opcija za aktivaciju mišićnih grupa ramena, tricepsa, prsa i jezgre tijela - kaže trenerica Rachel Mariotti.

POGLEDAJTE KAKO IH NAPRAVITI ISPRAVNO:

Neki ih preskaču pa radije odabiru neku lakšu i interesantniju vježbu, ali nemojte. Sklekovi su jedna od uobičajenih fitness vježbi za gornji dio tijela i trebala bi biti temelj za ostale vježbe snage gornjeg dijela tijela. Treba vremena da ih se svlada i možda neće ići 'isprve' kao što je to bio slučaj s drugim vježbama, ali vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Pravila su jednostavna, stanete se u položaj planka s dlanovima na podu malo širim od širine ramena. Stisnite trbušnjake kao da držite plank. Zatim savijte laktove natrag pod kutom od 45 stupnjeva kako biste spustili tijelo prema podu, pauzirajući tek kad se prsa nalaze ispod visine lakta. Napravite osam do 15 ponavljanja, po tri puta.

 Ako ste u tome početnik i zaista vam je teško biti u toj poziciji, slobodno se spustite na koljena i onda radite ovu vježbu. To je samo prilagođena verzija skleka. Radi se o tome da standardnim sklekom podižete oko 66 posto tjelesne težine, a kada ga radite na koljenima, onda dižete oko 53 posto tjelesne težine.

Također možete probati raditi i sklekove držeći ruke na povišenoj površini kao što je kutija ili klupa - na taj ćete način smanjiti opterećenje na gornjem dijelu tijela. Bez obzira koju površinu koristili, ključno je da držite svoje tijelo u ravnoj liniji od ramena do bokova - baš kao u planku ili klasičnom skleku.

Treba samo pripaziti da laktovi budu čvrsti, da vrat mora biti 'neutralan', a vi trebate gledati prema podu i ne dizati glavu, niti gurati glavu. Osim toga, kukovi i donji dio leđa ne smiju naginjati prema podu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku