Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
22 komentara

Zabavna hrana: Nektarina i breskva su u osnovi isto voće

Malo tko zna da paprika ima više vitamina C od naranče ili u kakvoj masti se prže krumpirići. Provjerite kakvo sve voće i povrće još raste te kako su dobili svoja imena

Foto: Dreamstime
22 komentara

1. Postoje stabla 'voćnih salata'

Ova stabla su nastala u Australiji, a na jednom stablu može se uzgojiti do šest različitih vrsta voća.

2. Pomfrit iz Mc'Donaldsa se do 1990. godine pržio u goveđoj masti

U nastojanju da izgledaju 'zdravije', sada se prže u biljnom ulju.

POGLEDAJTE VIDEO (Hrana koja vam povećava apetit):

3. Postoji šareni kukuruz

Carl Barnes, poljoprivrednik iz Oklahome, godinama je selektivno uzgajao šareni kukuruz kako bi se ponovno povezao sa svojim precima. Sada ga svatko može kupiti i posaditi.

4. Breskve i nektarine su u osnovi isto voće

Genetski su gotovo identične, osim jedne stvari - gen koji je dominantan u breskvama, recesivan je u nektarinama i obrnuto. To određuje je li koža voća mutna ili glatka.

5. Njemačka čokoladna torta nije podrijetlom iz Njemačke

Tako se zova zbog Sama Germana - čovjeka koji je 'izumio' pečenje čokolade. Prvi objavljeni recept za njemačku čokoladnu tortu zapravo je napisao teksaški domaći proizvođač.

6. A Havajska pizza nije zapravo s Havaja.

Potječe iz Kanade.

7. Većina wasabija je samo hren obojen u zeleno

Pravi wasabi je teško uzgojiti, jako je skup i treba se konzumirati u roku od 15 minuta.

8. U Ulici Sezam, Keksomlatovi kolačići su zapravo obojani rižini keksi

To je zato što bi čokoladna mast i ulje koje sadrže pravi kolači oštetila lutke.

9. Ananasu treba dvije do tri godine da naraste

10. Muškatni oraščić može djelovati halucinogeno

Naime, muškatni oraščić sadrži miristicin, spoj koji ima halucinacijske osobine - i izaziva jake nuspojave - ako ga konzumirate u velikim dozama.

KUHANO ILI SIROVO? Za više vitamina: Brokula se jede sirova, a mrkva se kuha

11. Sjetveni korijandar i svježi korijandar su isto

To su samo dva različita imena za istu biljku.

12. Paprike imaju više vitamina C, nego naranče

Otprilike dva ili tri puta više, ovisno o boji paprike.

13. Limun pluta, a limeta tone.

Sve se svodi na gustoću - limeta je malo gušća od limuna pa tone, piše Buzz Feed.

14. Jedan rezanac špageti tjestenine naziva se špageta.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message