Žalila se na bolove pa joj dali antibiotik, a imala rak jajnika | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Žalila se na bolove pa joj dali antibiotik, a imala rak jajnika

Britanka je došla na hitni prijem u bolnicu Huddersfield s jakim bolovima u trbuhu. Doktor joj je rekao da nema potrebnu opremu za pregled i otpustio ju doma s nedijagnosticiranim rakom jajnika

VIDEO

Žena koja je stigla u bolnicu Huddersfield Royal Infirmary (HRI) s jakim bolovima u trbuhu poslana je kući s kutijom antibiotika - da bi nekoliko sati kasnije u drugoj bolnici dobila preliminarnu dijagnozu raka jajnika.

Joy Vivien Lee (61) došla je 14. siječnja u Kraljevsku bolnicu Huddersfield, gdje je provela sate sjedeći u čekaonici.

Kad je gospođa Lee napokon došla do doktora, njezina obitelj tvrdi da on nije imao opremu potrebnu za provjeru simptoma te ju je otpustio s kanilom - plastičnom cijevi koja isporučuje lijekove i tekućine izravno u venu - još uvijek u njezinoj ruci.

Samo par minuta nakon što je došla doma u Mirfield, gospođa Lee je ponovno nazvala hitnu, uvjerena da umire.

Ovaj put bolničari su je odveli u Opću bolnicu Pinderfields u Wakefieldu, gdje su doktori otkrili znakove raka jajnika koji su se možda proširili na kosti, piše britanski Daily Mail.

Gđa Lee se vratila u bolnicu na još pretraga kako bi se odredila točna dijagnoza.

- Od kraja listopada izgubila je dva kilograma i nije mogla jesti - rekao je njezin brat Mark Oldham-Fox

- Imala je bolove u trbuhu i donjem dijelu leđa i bila je naduta, govorila bi da izgleda kao trudnica u devetom mjesecu trudnoće - dodaje. 

Zaštita od tumora: Recite 'ne' brzoj hrani i 'light' proizvodima
Zaštita od tumora: Recite 'ne' brzoj hrani i 'light' proizvodima

Kompjuterizirana tomografija (CT) je otkrila da gđa. Lee ima tamnu sjenu na dojkama - još jedan znak da se rak proširio.

Već je bila u bolnici prije Božića, zabrinuta zbog bolova koje je osjećala, ali joj je rečeno da je to vjerojatno povezano s gastrointestinalnim traktom i da nije ozbiljno.

Govoreći o 'liječenju' njegove sestre u HRI-ju, Oldham-Fox, koji je radio kao medicinski brat u odjelu za mentalno zdravlje u istoj bolnici, je rekao da mu se činilo da joj je doktor propisao antibiotik širokog spektra, jer zapravo nisu znali što se s njom događa.

- Bol je bila tako jaka da nije mogla ni sjediti, nego se legla u fetalnom položaju na plastične stolce u čekaonici. Samo pogled na to je trebao potaknuti doktore da reagiraju, a ona je tako ležala satima prije nego što je došla na red - objasnio je brat.

Dodao je da doktori u HRI-ju nisu zakazali ni pregled da bi vidjeli kako njegova sestra napreduje.

- Uopće zamisliti situaciju da iz bolnice otpuste pacijenta koji čim stigne doma ponovo zove hitnu jer je uvjeren da umire je šokantno. Radio sam u zdravstvu 30 godina i znam da je njena skrb bila nezadovoljavajuća. Njezina obrada u bolnici je bila nehumana i jednaka zanemarivanju - rekao je.

Dijana je zbog štitnjače dobila 20 kila: 'Prehrana me spasila'
Dijana je zbog štitnjače dobila 20 kila: 'Prehrana me spasila'

U najmanju ruku su joj trebali dati lijekove protiv bolova, što nisu učinili, tvrdi Oldham-Fox.

- Ono što smatram nevjerojatnim je da ako ona nije bila pregledana kako treba, gdje se nalazilo doktor koji je trebao reći da se njezino stanje treba dalje istražiti - rekao je.

- Da sam liječnik, htio bih znati zašto se to događa. Jasno je da je bila u bolovima, nije mogla sjediti i ležala je preko stolaca u čekaonici. Ne mogu shvatiti kako doktor može otpustiti nekoga bez da istraži simptome bolova. Vrlo sam uzrujan i ne mogu prihvatiti da je to prikladno za zdravstvenu zaštitu 21. stoljeća - objasnio je Oldham-Fox. 

Dodao da je cijela njegova obitelj bijesna zbog toga što se dogodilo i da su podnijeli pritužbu upravitelju bolnice.

Hrvatska stomatologinja: Kola je uništila više zubi od kolača!
Hrvatska stomatologinja: Kola je uništila više zubi od kolača!

Čelnici HRI-a potvrdili su da su pokrenuli istragu.

Incident se dogodio samo nekoliko mjeseci nakon što je istraga otkrila da je doktor na hitnom prijemu u HRI-ju poslao kritično bolesnog pacijenta doma bez obavljenih pretraga, koji je potom umro u Sveučilišnoj bolnici St. James's u Leedsu.

Jackie Murphy, glavna sestra u Calderdaleu i Zakladi NHS, koja vodi HRI, rekla je: 

- Očito je to bilo uznemirujuće iskustvo za gđu Lee. Žao nam je zbog iskustva koje je imala u našoj bolnici. Kontaktirali smo obitelji i temeljito ćemo istražiti što se dogodilo - izjavila je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35

VIDEO

Piloti ne smiju imati bradu kad upravljaju avionom: Evo zašto
ZANIMLJIVO PRAVILO

Piloti ne smiju imati bradu kad upravljaju avionom: Evo zašto

Putnicima je dopušteno da imaju bradu i brkove, ali od njih se neće tražiti da obavljaju aktivnosti koje troše energiju i ubrzavaju disanje - kao što se to očekuje od članova posade

Dnevni horoskop za četvrtak 20. lipnja: Lav će napredovati, evo što Blizanci trebaju izbjegavati
ŠTO SU ZVIJEZDE 'ZAKUHALE'?

Dnevni horoskop za četvrtak 20. lipnja: Lav će napredovati, evo što Blizanci trebaju izbjegavati

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 20. lipnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Tajna savršene stražnjice Ivane Knoll - evo kakve tajice nosi
ZA BOLJU SILUETU

Tajna savršene stražnjice Ivane Knoll - evo kakve tajice nosi

Tajna tih tajica je zapravo u malom detalju koji ide direktno ispod same stražnjice te ju podiže i čini većom. Odgovara svim građama tijela i podiže taman tamo gdje treba