Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zamka za mušice, savršena pizza i drugi korisni trikovi

Zamka za mušice, savršena pizza i drugi korisni trikovi
1

Ocat i malo deterdženta privući će dosadne ljetne mušice, a pizzu je najbolje podgrijati na teflonskoj tavi na laganoj vatri da bi kora ostala hrskava

VIDEO

Dok kosite travu, pogotovo dok je vlažna, puno trave ostane na noževima kosilice, a među njom, dakako, nađe se i pokoja ličinka ili kakvi drugi štetnici. Prije no što spremite kosilicu u garažu ili spremište, obrišite noževe kosilice krpom namočenom u nerazrijeđeni ocat. Tako ćete s noževa očistiti slijepljenu pokošenu travu i štetnike koji se među njom skrivaju.

Voćne mušice, moljce i druge napasnike u smočnici možete uhvatiti na jabučni ocat. U zdjelicu ulijte 3 dl jabučnog octa i dodajte nekoliko kapi deterdženta za pranje posuđa. Ostavite zdjelicu u smočnici tjedan dana. Tekućina će privući kukce, oni će upasti u nju i utopiti se. Nakon toga ispraznite police i sve dobro operite deterdžentom ili otopinom 400 g sode bikarbone u litri vode.

Trebate li u kuhinjskoj mjerici izmjeriti količinu ljepljivih sastojaka poput meda ili maslaca od kikirikija, teško ćete ih izliti jer će velik dio sastojaka ostati zaljepljen za stijenke mjerice. Da biste to spriječili, prije upotrebe isperite mjericu u vrućoj vodi, no nemojte je brisati. Nakon toga promatrajte kako se med lagano izlijeva van.

Korova u vrtu možete se riješiti tako da ih pokrijete debelim slojem novina (oko 8 listova) i namočite vodom. Bez svjetlosti, korovi će sami uvenuti. Nicanje korova na vrnim stazama od šljunka možete unaprijed spriječiti tako da prije postavljanja šljunka na zemlju položite geotekstil ili plastične vreće za žito koje se mogu kupiti u poljoapotekama.

Mikrovalna pećnica odlična je za podgrijavanje hrane, no ako u nju stavite pizzu, kora će postati gnjecava. Umjesto toga, preostale kriške pizze stavite na štednjak, na teflonsku tavu i zagrijavajte na laganoj vatri. Tako će kora ostati hrskava. Za drugačiji okus pizze, umjesto sušenog origana možete staviti listiće svježeg bosiljka.

Kupujete li gotove glazure i šećerne paste za ukrašavanje kolača, prije upotrebe ih nekoliko minuta izmiksajte kuhinjskim strojem. Miješanjem se obujam smjese može čak i udvostručiti. Tako ćete potrošiti manje, a i pojesti manje šećera i kalorija.

Mnoge manje mrlje na zidovima, npr., one od dima ili dječjih bojica,  možete obrisati dan-dva starim bijelim kruhom. Umrljana mjesta istrljajte sredinom kruha, kao da gumicom brišete olovku s papira.

Mrava se jednako učinkovito možete liječiti tako da im “podmetnete” zrnca kukuruzne krupice. Mravi će ih pojesti ili odnijeti sa sobom u mravinjak. No, budući da ih ne mogu probaviti, uginut će. Ponavljajte to nekoliko dana dok mravi ne nestanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro