Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
102 komentara

Zapeli ste u životu? Uz ovih 10 pitanja pronađite svoj novi put

Shvatiti što sa svojim životom teško je u bilo kojoj dobi, ali postoje tehnike koje to mogu olakšati. Životna trenerica Allison Task otkrila je s kojim pitanjima ćete lakše pronaći smisao za sebe

Foto: Dreamstime
102 komentara

Na koga ste ljubomorni?

Thinkstock | Autor: Thinkstock Foto: Thinkstock

Iako je ljubomora rijetko korisna, postoji način kako ona može raditi za vas. Ona je često indikator da netko ima nešto što vi želite.

Tako recimo, ako ste ljubomorni na prijatelja koji je odvjetnik, a vi nemate nikakvog interesa za pravo, što možete iz toga naučiti? Pitajte se jeste li ljubomorni na prestiž ili na diplomu, razna poslovna putovanja, skupa odijela ili novac. Zapitajte se i što mislite o tome da na takvom poslu radite 'od jutra do sutra' i da zapravo nemate privatni život.

Identificiranje ljudi na koje ste ljubomorni i shvaćanje koje od aspekata njihovih života i vi želite može vam pomoći da odredite što želite i u svom životu.

Da vam netko pokloni ogromnu stipendiju, koju školu biste upisali?

Zamislite da je stipendija tolika da možete upisati doslovno bilo koju školu koja vam padne na pamet. Što bi odabrali?

Životna trenerica Allison Task za Business Insider dala je primjer jedne svoje klijentice, nevjerojatno zaposlene majke. Brinula je o djeci, svojim roditeljima, ljubimcima i stranom studentu koji je živio kod njih, a suprug joj je stalno bio na poslovnim putovanjima.

Allison ju je pitala baš ovo pitanje i nakon kratkog razmišljanja rekla je da je zapravo ispunjava to što se brine o cijeloj obitelji, ali da bi zapravo samo htjela malo više brinuti i o sebi. Tako je zaključila da želi upisati tečaj za instruktoricu joge, ne kako bi predavala, već kako bi se naučila brinuti sama o sebi.

SEKS BLAMOVI Zemljo, otvori se: Zaspao sam usred seksa, nisam više mogao

Tko su vam tri uzora?

Pomislite na tri osobe koje vas duboko nadahnjuju. Zatim utvrdite što vas posebno inspirira kod tih ljudi. 

Tko su vaši uzori? Zašto? Koje su im zajedničke osobine? Odgovori na ova pitanja pomoći će vam da prepoznate i vaše temeljne vrijednosti, koje će vam olakšati donošenje važnih životnih odluka.

Od koje strasti ste odustali u svojim 20-ima?

Mnogi koji su se bavili sportom ili glazbom tijekom škole, u svojim 20-ima morali su od toga odustati zbog pronalaska posla i rada na puno radno vrijeme.

Pokušajte opet pronaći vremena za svoje interese iz mladosti.

Koji je vaš talent?

Foto: Dreamstime

Mnogi imaju problema s odgovorom na to pitanje, prvo zato jer je mnogima neugodno hvaliti se, a i zato jer mnogi nisu sigurni ni koji je pravi odgovor.

Kako bi si pomogli, pitajte se za što ste ikad u životu dobili neku nagradu, znate li kakve trikove kojima oduševljavate sve na zabavama, jeste li dobri s djecom i slično.

Nemojte stati dok ne dođete do 10 talenata.

VODA JE IZ KIŠNICE Eko kuća na Lošinju je u skladu s prirodom i potpuno održiva

Pitajte svoja tri prijatelja što vas čini posebnim

Vaši prijatelji će često bolje od vas znati koje su vaše jake strane, na kraju krajeva oni su vas i odabrali za prijatelja. Ono što vam oni kažu usporedite s talentima koje ste sami zaključili da imate te pokušajte zaključiti kako te osobine čine vas kao osobu.

Što vas je zanimalo u osnovnoj školi?

Foto: dreamstime

Allison je ispričala kako je imala jednog klijenta koji je kao dijete odlično slikao, ali su ga roditelji odgovorili od umjetnosti jer to nije sigurna i stabilna karijera. Dok joj je opisivao taj razgovor s roditeljima, rekao joj je da se osjećao kao da su mu odsjekli treću ruku.

Nakon što su pronašli način da opet uključi svoju strast u svoj život, klijent je nakon toga bio puno sretniji i zadovoljniji.

Koji je bio najbolji običan dan u vašem životu?

Kada kažemo 'običan dan' mislimo na dan koji nije bio vjenčanje, rođenje prvog djeteta, dobivanje posla iz snova i slično. Razmislite o tom danu i barem 10 minuta pišite što je u tom danu bilo toliko odlično.

Allisonini klijenti obično su na rubu suza kada završe tu vježbu. Također, ta vježba može vam odlično pokazati koje su vaše strasti i što vas u životu pokreće.

Što bi radili da imate milijune u banci?

Foto: Dreamstime

Govorimo o toliko novca da su vam sve financijske potrebe namirene do kraja života bez da radite. Sada si odgovorite s čime bi se tada u životu bavili.

Budite strpljivi s odgovorom, jer taj odgovor je jedan od onih koji vam mogu iz temelja promijeniti život. 

U BRAZILU Otkrili novi virus - 90% gena u njemu znanstvenici ne poznaju

Da vam tvrtka plati da negdje volontirate, što bi radili?

Vjerojatno ste dosad shvatili da ono što radite u slobodno vrijeme puno govori o vama, a kako koristite slobodno vrijeme koje niste očekivali, govori još i više.

Biste li radili sa životinjama, djecom, starijima, pomagali u javnoj kuhinji ili odveli udomljenu djecu u ZOO? Razmislite o tome što ste odgovorili, možda naučite puno o sebi, piše Business Insider.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message