![Zasladite se bez šećera: Torta od jagoda s orašastim plodovima](https://img.24sata.hr/Ir8SW_ouv_oAGoGQOPclfQB9cLc=/414x267/smart/media/images/2022-23/dreamstime-m-22627364.jpg)
Pravo je vrijeme za to da uživamo u osvježavajućim desertima od jagoda. Ovaj koji predlažemo 'bomba' je zdravih i vrijednih sastojaka, bez puno miksanja i bez pečenja.
Lifestyle
Komentari 1Pravo je vrijeme za to da uživamo u osvježavajućim desertima od jagoda. Ovaj koji predlažemo 'bomba' je zdravih i vrijednih sastojaka, bez puno miksanja i bez pečenja.
Sezona je jagoda i pravo vrijeme da ih iskoristimo za pripremu jednostavnih i laganih deserata. Desert koji predlažemo prava je 'bomba' zdravih i vrijednih sastojaka, a ne zahtijeva puno miksanja i ne peče se. No, priprema se dan ranije, kako bi se krema dobro ohladila i očvrsnula.
Sastojci
Za tijesto:
Za kremu:
Za ukras: 200 grama očišćenih i opranih jagoda koje ste ocijedili i narezali na polovice.
Priprema: Lješnjake, bademe i kekse u mikser i miksajte dok ne dobijete brašnastu strukturu. Dodajte kakao i datulje, promiksajte još jednom i prebacite u kalup za torte. Utisnite to tijesto žlicom.
Sastojke za kremu ubacite u blender, pa promiksajte dok ne dobijete kremu, Odvojite polovicu pa u preostali dio dodajte jagode. Izmiksajte, dok se sastojci ne sjedine. Dio crvene kreme prelijte preko tijesta, preko toga prelijte bijelu kremu (polovicu bez jagoda), pa red crvene i tako dok ih ne potrošite i ne dobijete šareni sloj. Ostavite u hladnjaku preko noći pa poslažite narezane jagode preko torte i poslužite.