Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Zašto je seks dobar za kožu? Što ga je više, to je bora manje...

Zašto je seks dobar za kožu? Što ga je više, to je bora manje...

Orgazmi oslobađaju oksitocin koji smanjuje stres. Manje kortizola dovodi do manje razgradnje kolagena i elastina, što dovodi do manje bora. Osim toga seks povećava razinu hormona dobrih za kožu

VIDEO

Zdrav seksualni život može poboljšati izgled vaše kože, smanjiti stres i još nekoliko drugih stvari koje su dobre za vaše tijelo. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Koliko bi trebao trajati idealan seks? 01:27

Prema riječima, dermatologinje i psihijatrice Amy Wechsler, ono što se događa s vašom kožom duboko je povezano s onim što se događa u vašem životu. Primjerice, stres, manjak seksa i neprospavane noći mogu negativno utjecati na vašu kožu, što rezultira suhoćom, finim linijama i osjetljivošću. 

- Kada sjedim s pacijentima nakon nekog vremena postavljam im otvorena pitanja: kako spavaju, kakve su njihove veze, i što se događa s njihovim seksualnim životom. Nekima ljudima se to čini čudno pa mi kažu: 'Znate, ovdje sam radi kože'. Uvijek im odgovorim kako je to sve povezano. Seks je dobar za vašu kožu i smanjuje stres - objašnjava.

Ovo su prednosti seksa za vašu kožu:

1. Povećava razinu hormona dobrih za kožu. Studije su pokazale da žene koje su seksualno aktivne (uključujući i one koje masturbiraju) imaju višu razinu estrogena budući da se razina hormona povećava tijekom orgazma. Estrogen je ključan za normalno funkcioniranje kože, krvnih žila, folikula dlake, uljnih žlijezda i melanocita (poznatih kao stanice koje proizvode pigmente).
2. Smanjuje stres. Orgazmi oslobađaju oksitocin, što smanjuje razinu stresa. Manje kortizola dovodi do manje razgradnje kolagena i elastina, što dovodi do manje bora. Jedno istraživanje na preko 3000 muškaraca i žena otkrilo je da su oni koji su imali spolne odnose tri puta tjedno izgledali sedam do 12 godina mlađi od stvarne dobi.
3. Potiče cirkulaciju. Budući da je seks neka vrsta tjelesne aktivnosti, može potaknuti i oslobađanje dušikovog oksida, koji povećava protok krvi i kisika u tijelu.

Amy preporučuje kako seksualna aktivnost itekako utječe na zdravlje i ljepotu vaše kože te preporučuje da nikako ne zanemarite seks i stres koji su itekako bitni za tijelo i kožu, piše Mind Body Green.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje