Lifestyle

Komentari 0

Zbog preteških naušnica sve više žena 'popravlja' ušne resice

Zbog preteških naušnica sve više žena 'popravlja' ušne resice

Sve se veći broj žena odlučuje za korekciju ušne školjke jer se uši objese poput brade i grudi. Godine nošenja teških naušnica rastežu ušnu resicu, kao i rupice za umetanje naušnica pa ih treba kirurški spojiti

Dok tražite znakove starenja zasigurno ne gledate svoje uši. Međutim, estetski kirurzi sve više operiraju i prepravljaju upravo ušne resice. Obješene ušne resice postaraju lice jednako kao i naborani vrat, tvrde stručnjaci iz britanske Udruge za estetsku kirurgiju. 

POGLEDAJTE VIDEO: Naušnice iz 19. stoljeća

Sve se veći broj žena odlučuje za korekciju ušne školjke jer se uši objese poput brade i grudi. Godine nošenja teških naušnica rastežu ušnu resicu, kao i rupice za umetanje naušnica pa ih treba kirurški spojiti.

- Gotovo trećina mojih operacija ušiju je kozmetičke prirode. Najčešće su to rekonstrukcije zbog nošenja teških naušnica, ali i zbog nepromišljenog 'faceliftinga' - napominje estetski kirurg dr. David Gault na svojoj stranici.

 

Skoro 75 posto ljudi koji se raspituju o pomlađivanju lica imaju izdužene uši, tvrdi Christopher Inglefield iz Klinike za estetsku kirurgiju London Bridge. On je razvio postupak u kojem se u samo 45 minuta reže, podrezuje i ponovno prišiva uho. Postupak se obavlja pod lokalnom anestezijom i ne ostavlja ožiljke. 

Kako starimo, masno tkivo u ušima nestaje zbog čega se povećavaju i izdužuju. Uši se opuštaju i izgledaju starije, objašnjava Fazel Fatah iz Udruge. 

- Osim estetske kirurgije, tehnika koja koristi energiju radiofrekvencije učvršćuje tkivo ušiju. Možemo preoblikovati tkivo koristeći poseban stroj koji 'naparava' tkivo. Za one kojima je to preekstremno rješenje je jednostavno punjenje za ušne resice - ističe Lesley Reynolds Khan iz Klinike za kožu Harley Street. 

Ono u trenu čini uši mlađima i vraća im punoću, a postupak je relativno bezbolan - dodaje.

Najčitaniji članci