Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
24 komentara

Želite li imati lijepo tijelo kao Rita Ora, slijedite ove upute...

Treninzi visokog intenziteta toliko su djelotvorni da metabolizam, koji se značajno ubrza, ostaje u tom stanju i nakon treninga dok se tijelo adaptira i vraća u normalno stanje

24 komentara

Pjevačica Rita Ora (26) sjajno izgleda u posljednje vrijeme zahvaljujući novom tipu treninga koji joj je odredio poznati trener James Duigan, začetnik programa Bodyism. Rita je stalno na pozornici, zbog čega mora imati puno energije, pa se vježbe uglavnom temelje na boksu i intervalnom treningu u kojem se izmjenjuju vježbe visokog i niskog intenziteta.

 

Getting ready!! #anywhere

A post shared by Rita Ora (@ritaora) on

Treninzi visokog intenziteta toliko su djelotvorni da metabolizam, koji se značajno ubrza, ostaje u tom stanju i nakon treninga dok se tijelo adaptira i vraća u normalno stanje. Za Jamesa je raditi s klijentima poput Rite pravi užitak. Njezin trening sveo je na pet jednostavnih vježbi koje može slijediti bilo tko, a taj se tip treninga može odraditi u bilo kojoj spavaćoj sobi.

- Sastavni dio plana za vježbanje se zove ‘glute band’, a intervalni treninzi preuzeti iz boksa razlog su zbog kojeg se salo nastavlja topiti toliko dugo nakon prestanka s treningom. Intervalnim treningom, u kojem se izmjenjuju vježbe visokog i niskog intenziteta u trajanju od maksimalno 45 minuta, stvara se EPOC efekt, zbog kojeg se salo topi i nakon treninga. EPOC efekt pojavljuje se kad se tijelo počinje oporavljati, vraćanjem u stanje mirovanja - kaže James.

 

Back at it 🤸🏼‍♂️🏋🏼‍♀️ #Anywhere!!!

A post shared by Rita Ora (@ritaora) on

Top 5 vježbi koje Rita radi svaki dan:

1. PODIZANJE KUKOVA, 15 PONAVLJANJA Ležite na leđima s rukama pored tijela. Savinite koljena, pete neka su čvrsto na podu, a prsti okrenuti prema gore. Dignute stražnjicu s poda, stisnite je i nakon toga lagano spuštajte leđa na pod pa ponovite.

2. BOČNI PLANK, 15 PONAVLJANJA NA SVAKOJ STRANI Oslonite se na podlaktice, savinite koljena i skupite noge. Dignite kukove iznad poda. Dignite koljeno, stisnite stražnjicu, ali držite noge zajedno.

3. BOČNI PLANK I DIZANJE NOGU, 15 PONAVLJANJA NA SVAKOJ STRANI Ostanite u istoj poziciji kao u prijašnjoj pozi, izravnajte gornji dio noge. Dignite nogu stišćući stražnjicu, a onda je spuštajte polagano i kontrolirano.

4. MAGAREĆI UDARAC, 15 PONAVLJANJA PLUS 10 NA SVAKOJ STRANI Spustite se na sve četiri, dignite jed - nu nogu od poda i počnite udarati njom u zrak tako da bedro bude paralelno s podom, stišćući stražnjicu na vrhu. Ponovite 15 puta. Na vrhu deset puta stisnite stražnjicu.

5. MAGAREĆI UDARAC S OPRUŽENIM NOGAMA 15 PONAVLJANJA PLUS 10 SA SVAKE STRANE Spustite se na sve četiri, izravnajte nogu, okrenite prste prema van. Dignite nogu i stišćite stražnjicu na vrhu dok leđa ostaju nepomična. Polako spuštajte nogu prema dolje, lagano dodirnite pod prstima i ponovite.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message