Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Život u kombiju: Zbog korona virusa se dva tjedna nije oprala

Život u kombiju: Zbog korona virusa se dva tjedna nije oprala
1

Djevojka koja živi u svom kombiju i putuje svijetom odlučila je progovoriti o tome kako joj se život promijenio otkako je počela pandemija korona virusa i kako se snašla u toj situaciji

VIDEO

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Nadmudrili ste narcisa i vratili mu 'milo za drago'? Čuvajte se

Nikki Bigger (29), porijeklom iz Kingstona u Kanadi, godinama putuje kombijem, a taj životni stil je prvi put isprobala u studenom 2015. godine, dok je bila na Novom Zelandu. Kad joj je istekla viza, vratila se u Kanadu i shvatila da je puno sretnija kada živi u kombiju i cijelo vrijeme putuje.

Tako je u ožujku 2019. godine Nikki kupila kombi Ford Transit 250. Nakon tri mjeseca planiranja, uz pomoć svoje obitelji je s 80.000 kuna u 30 dana (9.203 funti) pretvorila svoj kombi u stalni dom na kotačima zajedno s potpuno funkcionalnom kuhinjom, krevetom, strujom i radnim prostorom. Od tada, Nikki živi u svom kombiju, a trenutno je na otoku Vancouver, Britanskoj Kolumbiji.

No, iako joj je životni stil dao puno slobode, prilagodba na karantenu zbog korona virusa zadala joj je probleme. Pošto su zatvorene teretane, ne može se istuširati niti slobodno lutati svojom okolinom.

- COVID-19 je utjecao na moj život više nego što sam očekivala. Teretane su zatvorene, tako da se ne mogu istuširati. Iako u kombiju imam tuš na otvorenom, vani je previše hladno da bih ga mogla koristiti - tvrdi Nikki.

- Većina parkova je zatvorena, tako da nema puno lokacija na kojima mogu parkirati osim parkirališta na Costcu ili Walmartu. Osjećam se vrlo skučeno jer sam obično vani ili u kafiću, a sada sam primorana ostati u malom prostoru što je definitivno frustrirajuće kada je vani hladno - priča.

Nikki je uspjela unajmiti zemljište s dva druga kombija, gdje su ona i drugi putnici u karanteni. Nakon dva tjedna bez tuširanja, Nikki i njezini novi prijatelji zatvorili su grijani vanjski tuš kako bi se konačno mogli oprati. Nikki se sada ponovno osjeća svježom, a vratila se i dijeljenju svojih avantura na Instagramu, gdje otvoreno govori o stvarnostima nomadskog načina života.

Evo tehnike uz koju ćete moći zaspati za samo dvije minute
Evo tehnike uz koju ćete moći zaspati za samo dvije minute

- Jednostavnost, skromnost i sloboda odlaska bilo gdje u bilo koje vrijeme (apelira na život u kombiju) moja su motivacija. Osjetila sam da mi je u životu nedostajalo slobode kada su mi svi govorili da bih trebala ići u školu, vjenčati se i imati djecu, ali to nije ono što ja želim. Apsolutno obožavam život u pokretu - potvrdila je Nikki.

- Taj stil života mi je dao ponos i snagu da stvorim svoju stvarnost. Pretvaranje kombija u dom i stvaranje karijere od fotoaparata mi je podarilo sreću jer sada znam da sam sposobna postići sve što poželim - nastavila je Nikki i dodala da joj se život silno poboljšao jer nije bila sretna u stanu koji je skupo plaćala, niti na poslu u kojem je imala šefa.

Nikki je također naglasila da njen Instagram profil služi kako bi nadahnuo druge da vjeruju u sebe i stvore si život o kojem su oduvijek sanjali te da je uvijek na raspolaganju svima za razgovor ili pružanje bilo kakve pomoći, piše Metro.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Deset stvari koje imate u kući, a mogu osnažiti vaše nokte

POGLEDAJTE VIDEO (Boris Banović) #ZAJEDNO24SATA:

Pokretanje videa...

00:24
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa
VOLE OSVETU

Ovo je najopasniji horoskopski znak, nemojte im okretati leđa

Znaju djelovati miroljubivo, no kad djeluju ljutito bolje je ne imati posla s njima. Čak im se zna desiti da planiraju neku osvetu, no pritom toliko uživaju da zaborave razlog zašto su se uopće naljutili

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude
VELIKI INTERVJU

Dr. Miličić: Ova bolest ubija brže i češće od raka, sada tražimo pretragu koja može spasiti ljude

Od početka simptoma pa do dijagnoze prolazi previše vremena, tražimo uvođenje novih pretraga koje mogu spasiti živote, kaže akademik Miličić
'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'
ŽIVOTNA PRIČA

'Muž me nagovorio da imamo bebu, ali ja sam onda odlučila biti samohrana majka'

Prvo su se odlučili na brak bez djece, no on je postao depresivan te zaključio da će ga uveseliti samo dijete. Ipak, to na koncu nije ispalo dobro