Obavijesti

Lifestyle

Komentari 34

Znate li čemu služi svaka strana oštrice na ribežu? Evo odgovora

Znate li čemu služi svaka strana oštrice na ribežu? Evo odgovora

Ribež je neizostavan alat u svakoj kuhinji, pomažući nam da pripremimo hranu na niz načina. Svaka strana ribeža ima svoju specifičnu namjenu i može se koristiti za obradu različitih vrsta namirnica

Ribež je neizostavan alat u svakoj kuhinji, a svaka strana ribeža ima svoju specifičnu namjenu i može se koristiti za obradu različitih vrsta namirnica.

Ovaj višenamjenski kuhinjski alat može nam uštedjeti puno vremena i olakšati pripremu hrane na razne načine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Restoran Pri Dečkima, specijalni navijački burger povodom Europskog prvenstva u nogometu 02:54

Ribež se koristi za drobljenje, sjeckanje ili ribanje raznih namirnica. Izrađen je od metala, plastike ili drveta te na jednoj strani ima jednu ili više različitih oštrica koje se koriste za različite svrhe.

 

Svaka strana je dizajnirana za efikasnu obradu posebnih vrsta namirnica, pa je važno znati namjenu svake strane kako biste maksimalno iskoristili ovaj alat prilikom pripreme različitih jela.

Češnjak nasjeckajte u 3 sekunde uređajem koji imate kod kuće
Češnjak nasjeckajte u 3 sekunde uređajem koji imate kod kuće

Čemu služe različite oštrice na kuhinjskom ribežu? Provjerite kako biste znali što je pravilno.

Strana s velikim oštricama

Rupe izgledaju poput kapljica. Ova strana je pogodna za ribanje tvrdog sira, čokolade, voća i povrća kao što su mrkva, krumpir i tikvice.

Kada se ovi sastojci izribaju, dobit ćemo tanke i ujednačene čestice koje se mogu koristiti za salate, kuhanje ili ukrašavanje jela.

Nazubljene oštrice

Ova strana se koristi za ribanje tvrdog sira, čokolade, voća i povrća te za sjeckanje raznih namirnica.

Super je za pripremu hrane koja će poslužiti kao ukras na tanjuru ili obradu hrane za djecu, kako biste 'sakrili' određeno povrće. Također se koristi za vađenje sokova od voća i povrća te za pravljenje domaćih kašica.

Što jesti na ovoj paklenoj vrućini? Popis hrane koja hladi tijelo i one koja ga zagrijava
Što jesti na ovoj paklenoj vrućini? Popis hrane koja hladi tijelo i one koja ga zagrijava

 

Izdužene oštrice

Ova strana se koristi za rezanje voća i povrća na tanke, ravne kriške. Na taj način možete narezati krumpir na kriške za pripremu čipsa ili pripremiti zdrave salate s ribanom mrkvom, tikvicama ili krastavcima.

Mala sječiva s oštrim rubovima

Odlična su za ribanje parmezana ili kore citrusa poput limuna, naranče ili limete. Namijenjena su za ribanje sitne hrane - sve od čokolade do sira, povrća i drugih namirnica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 34