Ribež je neizostavan alat u svakoj kuhinji, pomažući nam da pripremimo hranu na niz načina. Svaka strana ribeža ima svoju specifičnu namjenu i može se koristiti za obradu različitih vrsta namirnica
Znate li čemu služi svaka strana oštrice na ribežu? Evo odgovora
Ribež je neizostavan alat u svakoj kuhinji, a svaka strana ribeža ima svoju specifičnu namjenu i može se koristiti za obradu različitih vrsta namirnica.
Ovaj višenamjenski kuhinjski alat može nam uštedjeti puno vremena i olakšati pripremu hrane na razne načine.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Ribež se koristi za drobljenje, sjeckanje ili ribanje raznih namirnica. Izrađen je od metala, plastike ili drveta te na jednoj strani ima jednu ili više različitih oštrica koje se koriste za različite svrhe.
Svaka strana je dizajnirana za efikasnu obradu posebnih vrsta namirnica, pa je važno znati namjenu svake strane kako biste maksimalno iskoristili ovaj alat prilikom pripreme različitih jela.
Čemu služe različite oštrice na kuhinjskom ribežu? Provjerite kako biste znali što je pravilno.
Strana s velikim oštricama
Rupe izgledaju poput kapljica. Ova strana je pogodna za ribanje tvrdog sira, čokolade, voća i povrća kao što su mrkva, krumpir i tikvice.
Kada se ovi sastojci izribaju, dobit ćemo tanke i ujednačene čestice koje se mogu koristiti za salate, kuhanje ili ukrašavanje jela.
Nazubljene oštrice
Ova strana se koristi za ribanje tvrdog sira, čokolade, voća i povrća te za sjeckanje raznih namirnica.
Super je za pripremu hrane koja će poslužiti kao ukras na tanjuru ili obradu hrane za djecu, kako biste 'sakrili' određeno povrće. Također se koristi za vađenje sokova od voća i povrća te za pravljenje domaćih kašica.
Izdužene oštrice
Ova strana se koristi za rezanje voća i povrća na tanke, ravne kriške. Na taj način možete narezati krumpir na kriške za pripremu čipsa ili pripremiti zdrave salate s ribanom mrkvom, tikvicama ili krastavcima.
Mala sječiva s oštrim rubovima
Odlična su za ribanje parmezana ili kore citrusa poput limuna, naranče ili limete. Namijenjena su za ribanje sitne hrane - sve od čokolade do sira, povrća i drugih namirnica.