Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Zračna joga je novi hit: Visite na svili, jačate trbuh i uživate

Zračna joga je novi hit: Visite na svili, jačate trbuh i uživate
1

Sve popularniji 'antigravitacijski' joga trend u kojem poput akrobata visite uz pomoć svilene tkanine i tako jačate mišiće, poboljšavate snagu i kondiciju, oslobađate stres i opuštate um i tijelo

VIDEO

Popularni trend u joga svijetu za kojeg ne trebate biti akrobat - samo vam je potrebna volja, energija, snaga i dobar instruktor da bi ste učili i zavoljeli 'zračne' antigravitacijske pokrete. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:00

Zračna joga poznatija još kao i 'Aerial' joga počela se razvijati prije nekoliko godina, a od početka je počela privlačiti sve više ljudi. Ona je kombinacija pilatesa, gimnastike, baleta i zračne akrobacije, a izvodi se uz pomoć svilenkaste tkanine koja visi sa stropa i podržava vaše tijelo.

Tkaninom sami upravljate, vi određujete kako ćete izvoditi akrobacije, hoćete li se okretati unutar nje ili ćete je iskoristiti kao potporu za vaša stopala, naravno sve uz pomoć instruktora. Većina početnika ima strah od padanja pa treba proći neko vrijeme da se oslobode straha, upoznaju s visećom tkaninom i u potpunosti opuste. 

Zračna joga prvo je krenula u New Yorku i Los Angelesu, a nakon što je zainteresirala ostatak svijeta, počela se dalje širiti. Ova vrsta joge dopuštena je gotovo svima, jer poboljšava fizičko i emocionalno stanje osobe.

Istraživanje Američkog vijeća za vježbanje (ACE) otkrilo je da su žene koje su u periodu od šest tjedana svaki tjedan radile tri puta 50-minutne treninge izgubile u prosjeku dva i pol kilograma, 2 posto tjelesne masti i oko jedan centimetar u struku, a mjeru kondicije povećale za čak 11 posto. 
Joga za lice: Zategnite kožu uz ove četiri jednostavne vježbe...
Joga za lice: Zategnite kožu uz ove četiri jednostavne vježbe...

Zašto se zračna joga izdvaja od ostalih:

1. Nisu vam potrebne cipele

Ovaj tip treninga svakako se izvodi bez cipela tako da se ne trebate brinuti imate li doma neke udobne tenisice koje će vam koristiti za trening. Sve što vam je potrebno su vaša dobra volja i energija.

Kako biste svladali tkaninu trebate se riješiti straha od padanja ukoliko postoji, a sve ostalo ići će lakše nakon svakog treninga. Zračna joga je sigurna sve dok ju trenirate pod budnim okom ovlaštenog trenera.

2. Odličan trening za trbušne mišiće

S ovim treningom dobit ćete najbolje trbušne mišiće, poboljšat kondiciju i snagu, zategnuti i oblikovati tijelo. Osim toga, vježbe će poboljšati i mentalne sposobnosti, u borbi protiv celulita, opustiti misli, smanjiti visoki krvni tlak i regulirati probavu. Osjećat ćete se bolje nego ikada.

3. Zavrtjet ćete se od uzbuđenja

Zamislite koliko je zabavno igrati se akrobata na sat vremena. Raditi ćete gimnastičke trikove koje bez svilene tkanine ne možete. Faktor zabave je ono što većinom drži klijente. 

4. Lakše ćete svladati sve neobične poze

Na treningu normalne joge izvodite neobične i teške poze na podu bez određene stvari koja će podržavati vaše tijelo. Tu se oslanjate na vlastitu težinu i ravnotežu. Ovdje vam svilena tkanina podržava tijelo u određenim teškim pozama. 

5. Zračna joga djeluje kao kardio 

Sudionici istraživanja povećali su mišićnu masu i smanjili masu masti. Posebno ćete vidjeti napredak u vašim ramenima i rukama. Nakon treninga osjećat ćete se fleksibilnijim, ojačat će vam se mišići i povećati pokretljivost zglobova. Zračna joga ubrzava metabolizam što dovodi do brzog smanjenja tjelesne težine.

6. Nema opterećenja

Joga služi kao 'ispušni ventil' jer oslobađa stres.

Vježbanje instinkta: Šesto čulo je glas koji uvijek treba slušati
Vježbanje instinkta: Šesto čulo je glas koji uvijek treba slušati

7. Opuštenost

Aktivnosti uma i tijela mogu smanjiti stres, a zračna joga je super za opuštanje, poboljšanje mišića i razbibrigu. Uz to, ona eliminira depresiju, navodno usporava starenje i normalizira probavu. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku