Obavijesti

Ljubimci

Komentari 3

Božićni recepti: Sami ispecite ukusne poslastice za ljubimce

Božićni recepti: Sami ispecite ukusne poslastice za ljubimce
1

Navedeni recepti nisu zamjena za redovite obroke vaših ljubimaca, već isključivo poslastice čiji je cilj zamijeniti čokoladu, kekse, torte i ostale ljudske poslastice

VIDEO

Kućni ljubimci odavno više nisu samo životinje za koje su rezervirane sporedne uloge. Za mnoge vlasnike oni su ravnopravni članovi obitelji s kojima će kao i svake godine proslaviti Božić.

Pročitajte koje opasnosti tijekom blagdana prijete vašim ljubimcima

Kako bi proslava prošla u najboljem redu, a ljubimci također uživali u slasnim blagdanskim zalogajima pripremili smo za vas nekoliko recepata za ukusne poslastice koje svatko od vas može napraviti kod kuće. 

Poslastica protiv buha ( za pse)

Sastojci: goveđa juha (može i u kocki), 1 ½ šalice kipuće vode, 2 šalice integralnog pšeničnog brašna, 1 šalica kukuruznog brašna, 2/3 šalice pivskog kvasca, 2 žlice češnjaka u prahu, 2 žumanjka

Priprema: U posudi otopite goveđe kocke u kipućoj vodi ili skuhajte goveđi temeljac. U drugoj posudi pomiješajte integralno pšenično i kukuruzno brašno, pivski kvasac i češnjak u prahu ( možete i usitnjeni svježi češnjak).

 Dodajte žumanjke te namirnicama polako miješajući dodajte goveđu juhu. Miješajte toliko dugo dok ne dobijete čvrsto tijesto koje zatim razvaljajte na površini koju ste posipali brašnom. 

Iz razvaljanog tijesta  napravite oblike po želji te tako oblikovane poslastice posložite na pleh. Pecite 20 minuta u zagrijanoj pećnici (na temperaturi 180 stupnjeva Celzijevih). 

Nakon što su poslastice gotove prije posluživanja ostavite da ih da odleže najmanje tri sata.

Originalni članak

Poslastica od banane i kikirikija ( za pse)

Sastojci: 1 oguljena banana, 1 šalica zobenog brašna, 2/3 šalice zobenih pahuljica, ½ šalice sušenog peršina, 3 žlice maslaca od kikirikija i 1 tučeno jaje.

Priprema: U zdjeli napravite pire od banane. Kada ste dobili potpuno glatku smjesu u nju dodajte zobeno brašno, zob, peršin,maslac od kikirikija i jaje. 

Sve zajedno dobro izmiješajte i ostavite da odstoji desetak minuta. Od smjese oblikujte pseće kolačiće, posložite ih na pleh ( na papir za pečenje) te 35 do 40 minuta pecite na cca 150 stupnjeva Celzijevih. 

Nakon pečenja ohladite i poslužite. Poslastice mogu stajati, ali u hladnjaku.

Originalni članak

Keksi od riže i rogača ( za pse)

Sastojci: 1 šalica rižinog brašna, ½ šalice rogača u prahu, 1 žlica cimeta, 1 žlica ekstrakta vanilije, ¾ šalice vode

Priprema: U zdjeli pomiješajte sve sastojke i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Smjesu razvaljajte na pobrašnjenoj plohi i oblikujte kolačiće. 

Na temperaturi od cca 180 stupnjeva Celzijevih pecite oko 15 minuta. Ohladite na sobnoj temperaturi i do posluživanja držite u hladnjaku. 

Originalni članak

Zdravi obrok za pse i mačke

Sastojci: 1 mrkva ili pola tikvice, 50 g cvjetače, 1 manji batat (ili krumpir), 1 šaka riže, maslinovo ulje, 100 g pilećeg ili purećeg bijelog mesa/ pilećih prsa.

Priprema: U pola litre vode stavite kuhati meso. Dok se meso kuha očistite povrće koje zatim narežite na sitne kockice. Kada je meso na pola kuhano dodajte mu nasjeckano povrće i na kraju rižu. 

Kuhajte dok sve ne omekša. Kada se namirnice ohlade usitnite ih u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera. 

Napomena: Ovo je recept za klasičnu kašicu za bebe. U psećoj ili mačjoj varijanti u smjesu možete dodati pšenične klice ili primjerice zob. Možete je poslužiti samostalno ili kao dodatak dehidriranoj hrani.

Poslastica za pse i mačke

Sastojci: pureće/pileće iznutrice (jetra, srce, meso, želuci), kuhana riža, ribana mrkva, svježi sitno sjeckani špinat ( može i zamrznuti) i 1 žlica maslinovog ili ribljeg ulja.

Priprema: U tavi zagrijte ulje te dodajte meso, mrkvu i špinat. Miješajte na srednje laganoj vatri dok povrće ne omekša. Maknite 's vatre' i prije posluživanja ohladite na sobnoj temperaturi

Meso prije pirjanja možete skuhati. Na taj način dobit ćete ukusnu juhu/sos za ovo jelo.

Pročitajte još recepata

Napomena: Navedeni recepti nisu zamjena za redovite obroke vaših ljubimaca, već isključivo poslastica čiji je cilj zamijeniti čokoladu, kekse, torte i ostalih ljudskih namirnica koje se tijekom blagdana daju ljubimcima, a opasne su za njihovo zdravlje.

Vezani članci

Poslastice za papige

Hrana za pse i ljude: Saznajte što poslužiti vašem ljubimcu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode