Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Foto: U Zagrebu otvoren pseći park vrijedan 300 tisuća kuna!

Foto: U Zagrebu otvoren pseći park vrijedan 300 tisuća kuna!
18

Riječ je o psećem parku smještenom na ograđenoj površini između Maksimirske i Hegedušićeve ulice.Opremljen je klupama, spravama za agility, kantama za otpad...

VIDEO

Bongo, Max, Linda, Ziggy, Dona, Dina, Spike, Lui i ostali kvartovski psi jedva su dočekali subotnje otvaranje Vau parka na zagrebačkim Ravnicama. 

Park vrijedan 300 tisuća kuna

Park je napravljen na inicijativu građana, a 300 tisuća kuna koliko je koštalo njegovo uređenje financirali su sponzori u suradnji s gradom Zagrebom.

Riječ je o psećem parku od 1970 metara četvornih smještenom na travnatoj površini između Maksimirske i Hegedušićeve ulice.

Kako bi se pse zaštitilo od automobila koji jure Maksimirskom ulicom park je ograđen, a unutar njega  nalazi se nekoliko sprava za agility, kante za pseći izmet, ali i otpad koje vlasnici sa sobom donesu u park.

Također, u sklopu parka nalaze se natkrivene klupe na kojima vlasnici mogu odmoriti, dok njihovi četveronožni ljubimci kao i ove subote uživaju u međusobnoj jurnjavi i trčanjem za lopticama. 

Što kažu vlasnici pasa?

Većina vlasnika pasa s kojima smo razgovarali oduševljena je parkom, ali požalili su nam se na jedan nedostatak. Naime, u parku nema rasvjete. Budući da mrak pada rano psi će u večernjim satima bit uskraćene pseće radosti. 

Stanovnici se boje kako bi njihove pse u parku tada mogli zamijeniti huligani koji će s vremenom uništiti park. 

Na potencijalan problem upozorili smo ljude iz Zrinjevca koji su nam rekli kako bi rasvjeta digla cijenu investicije te iz tog razloga istu nisu napravili, a vjerojatno ( barem u bližoj budućnosti) niti neće.

- Iako u parku nedostaje rasvjeta oduševljena sam jer ovo je dodatna kvaliteta za naš kvart - rekla nam je Bojana Antić Brzica vlasnica Bonga.  S njom se slaže i Ljiljana Čičin, vlasnica Done koja kaže kako će ona i njezina ljubimica u park dolaziti često. 

Park se svidio i mladom američkom stafordu Spikeu koji nije mogao dočekati da završe službene govorancije povodom otvorenja kako bi on mogao uživati sa svojim prijateljima kojima obožava davati pseće poljupce. Njegovi vlasnici Hrvoje i Maja gradnju parka ocijenili su ocjenom odličan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode