Obavijesti

Ljubimci

Komentari 1

Ovo su 'najružnije životinje'! I one izumiru, ali baš nas briga

Ovo su 'najružnije životinje'! I one izumiru, ali baš nas briga
6

U skupinu ružnih, a ugroženih životinja za koje nitko ne brine spadaju surinamska žaba, rilo majmun, golokrtičarski štakor,divovski kineski vodenjak i mnoge druge

VIDEO

Zahvaljujući crno bijelom krznu i simpatičnom izgledu lica pande su postale zaštitni znak ugroženih vrsta životinja. One glume u televizijskim spotovima, o njima se stalno piše, za njih se sakupljaju donacije i radi sve kako bi se zaustavilo izumiranje vrste.

Nisu samo pande ugrožene

Koliko god to bilo dobro za same pande i druge simpatične sisavce, s druge pak strane šteti drugim manje atraktivnim životinjskim vrstama koje su ugroženije.

Smatra to Simon Watt, biolog i predsjednik Udruženja za zaštitu ružnih životinja koje je sastavilo popis 'ružnih'. Predstavili su ga na Međunarodnom znanstvenom festivalu održanom u Edinburghu. 

I njima prijeti izumiranje

Tom prilikom rekli su kako je licemjerno štititi samo slatke i simpatične životinje i praviti se da manje atraktivne životinje ne postoje. 

Primjerice, surinamska žaba pronađena u Panami ugrožena je poput tigra, ali zato što izgleda kao da ju je pregazio automobil nitko za to ne mari.

 Slična situacija je i s majmunima dugačkog nosa (rilo majmun) koji su ugroženi poput orangutana. Niti za njih nitko ne mari jer nisu manekenski tipovi. 

U skupinu 'ružnih', a ugroženih životinja za koje nitko ne brine spada i golokrtičarski štakor, divovski kineski vodenjak te mnoge druge životinjske vrste. Mnoge organizacije njihovim ignoriranjem kao da poručuju: Baš nas briga što vi izumirete.

Mi ne vidi

Zanima nas: Zašto različite svjetske organizacije, koje se navodno zalažu za zaštitu ugroženih vrsta nikada ne spominju životinje poput ovih koje možete vidjeti u galeriji iznad članka?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu