Obavijesti

Ljubimci

Komentari 0

Pas ostavljen da ugine postao heroj koji vraća nadu u život

Pas ostavljen da ugine postao heroj koji vraća nadu u život
2

Kujica Susie je pobijedila u konkurenciji 135 pasa iz SAD-a za koje je tijekom izbora glasovalo više od milijun i pol ljudi. Čime je osvojila simpatije američke javnosti?

VIDEO

Susie, pas mješanac u tipu pit bulla primio je vrijedno priznanje - proglašen je 'psećim herojem 2014. godine' ( American Hero Dog).

Priznanje je to koje dodjeljuje American Humane Organization, jedna od vodeći organizacija u SAD-u koja se bavi udomljavanjem i zaštitom napuštenih životinja.

Susie je pobijedila u konkurenciji 135 pasa iz SAD-a za koje je tijekom izbora glasovalo više od milijun i pol ljudi.

Čime je Susie osvojila simpatije američke javnosti?

Godine 2009. dok je bila tek razigrano štene njezin tadašnji vlasnik okrutno ju je premlatio, zapalio i ostavio da ugine u psećem parku u Sjevernoj Karolini. 

Srećom pronašli su je djelatnici lokalnog skloništa za životinje te zaliječili opekline trećeg stupnja, osim ušiju koje nažalost nisu uspjeli spasiti.

Udomila ju je Donna Lawrence, njezina sadašnja vlasnica koja je poput Susie imala traumatično životno iskustvo. U blizini njezine kuće napao ju je susjedov pit bull nanijevši joj po život opasne ozljede. 

Također, nedugo nakon napada od izazvanog šoka pobacila je izgubivši dijete, a stručnjaci smatraju kako zbog preživljenih trauma ne postoji mogućnost da opet zatrudni.

Upravo iz tog razloga mnoge je iznenadilo što je odlučila udomiti psa.

- Ako je nakon svega proživljenog Susie oprostila ljudima i ja sam odlučila oprostiti psima - izjavila je Lawrence medijima. 

Susie se pokazala najboljom prijateljicom pomogavši svojoj novoj vlasnici da se riješi  trauma. 

Obostrano su zaliječili rane iz prošlosti te se okrenuli životu i pomaganju drugima.

Susie je postala terapijski pas koji zajedno sa svojom ljudskom prijateljicom obilazi škole, bolnice i domove u kojima starijim i osobama koje su tijekom života proživjeli pomažu da se riješe problema i ne odustanu od života - vraća im nadu u bolji život.

Također, zajedno se bore za oštrije kažnjavanje zlostavljača životinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana