Obavijesti

Ljubimci

Komentari 4

Oluja Sandy stotine ljubimaca zauvijek razdvojila od vlasnika

Oluja Sandy stotine ljubimaca zauvijek razdvojila od vlasnika
1

Stotine pasa i mačaka žive u privremenim skloništima i čekaju da vlasnici dođu po njih. Skloništa se uskoro zatvaraju, a sudbina napuštenih ljubimaca je neizvjesna

VIDEO

Uragan Sandy koji je pogodio SAD promijenio je živote mnogih Amerikanaca. Pokazuje to i broj kućnih ljubimaca, njih stotine koji su za vrijeme oluje pobjegli od svojih vlasnika, a od sigurne smrti spasili su ih zaštitari životinja smjestivši ih u privremena skloništa za životinje. 

U jednom od njih, smještenom u Brooklynu  prema pisanju američkih medija vlasnike još uvijek čekaju 52 mace i 81 pas, a  njihova sudbina je neizvjesna. Naime, od uragana je prošlo dva mjeseca, a ako ih vlasnici  nisu došli uzeti do sada velika vjerojatnost je da to neće niti učiniti. 

Organizacija ASPCA koja se brine za zaštitu životinja kao razloge napuštanja svojih ljubimaca navodi promijenjene  životne okolnosti vlasnika. 

Riječ je većinom o ljudima koji su ostali bez krova nad glavom te su se morali preseliti rodbini i prijateljima koji ne dozvoljavaju držanje kućnih ljubimaca. 

Skloništa u kojima njihovi ljubimci trenutno žive bila su im privremeni dom, a samo zahvaljujući američkim zaštitarima životinja rok zatvaranja privremenih skloništa otvorenih za vrijeme  oluje Sandy pomaknut je s prosinca na siječanj. 

Što će biti sa svim tim napuštenim životinjama? Pokušati će im se pronaći novi vlasnici ili barem privremeni udomitelji. 

Dio njih, poput pit bullova i mastifa  zbog reputacije 'opasnih pasmina' nažalost osuđeni su na neizvjesnost hoće li ih netko udomiti ili će ih se uspavati.

Želite pomoći napuštenim psima i macama u Hrvatskoj? Posjetite našu rubriku UDOMI ME

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode