Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0

3 kombinacije voćnih salata i sladoleda koje obaraju s nogu

Powered by MultiPlusCard

3 kombinacije voćnih salata i sladoleda koje obaraju s nogu
1

Sladoled u kombinaciji s voćnim salatama ultimativni je ljetni desert na koji nitko ne ostaje imun. Donosimo vam tri jednostavna recepta za deserte kojima ćete osvježiti tople dane

Prilikom odabira voća ili sladoleda ne možete mnogo pogriješiti, ali vam donosimo tri prijedloga za kombinacije ovisno o tome preferirate li blage sladolede, kao što su vanilija ili stracciatella, voćne okuse ili ne možete odoljeti čokoladi.

Osvježavajuće voćne salate

Kraljica među blagim okusima sladoleda svakako je vanilija, ali tu se mogu naći i okus stracciatelle ili kokosa. U ovoj kombinaciji od voća su najpopularnije jagode, ali možete uključiti i bilo koje drugo omiljeno voće - trešnje, kruške, jabuke, mango, kivi i dr. U desert dodajte i orašaste plodove, kao što su orasi ili bademi, za dodatnu hrskavost.

Slatki preljev od domaćih jagoda

Donosimo vam recept i za ukusan preljev od jagoda. Potrebno vam je oko 500 g jagoda, četiri žlice šećera, četiri žlice vode i dvije žlice limunova soka. Sve prokuhajte u loncu, a zatim ostavite da se kuha dodatnih 20 minuta na slaboj vatri, odnosno dok ne dobijete gust preljev s mjehurićima. Ovaj preljev možete čuvati i do dva tjedna.

Šarena eksplozija voćnih okusa

Voćni sladoledi raznolikih su okusa i boja, a takvo neka bude i voće koje ćete mu pridodati. Mango, kivi, breskve, višnje, ali i zamrznuto šumsko voće, savršeno će se uklopiti u ovaj desert. Odvažite se te isprobajte i kombinaciju s lubenicom, neizostavnom ljetnom poslasticom. U Konzumovu katalogu možete pronaći i nove okuse Gelatissimo sladoleda, kao i veliki izbor veganskih i proteinskih sladoleda.

Osvježavajući preljev od limuna

Za ovaj preljev potrebno je oko 100 g šećera, dvije žlice kukuruznog brašna, 120 ml vode, 60 ml limunova soka i dvije žlice maslaca. Na srednjoj vatri zagrijte šećer i kukuruzno brašno. Postupno dodajte vodu i miješajte dok ne zavrije. Smjesu kuhajte još oko minutu uz konstantno miješanje. Na kraju dodajte limunov sok i maslac te ostavite da se ohladi oko 30 minuta.

Čokolada u ljetnoj verziji

Šećer na kraju! I čokoladni sladoled moguće je pretvoriti u osvježavajući ljetni desert ako mu dodate odgovarajuće voće. Za dašak pravog osvježenja dodajte bobičasto voće, kao što su borovnice ili već zamrznuto šumsko voće, koje će odlično ići uz bogat okus čokolade. U ovu kombinaciju izvrsno se uklapa i sladoled od lješnjaka, ali i bademi.

Kremasti čokoladni namaz od lješnjaka

Desert dodatno zasladite preljevom od čokolade i lješnjaka koji možete napraviti sami. Potrebno vam je oko 200 g lješnjaka, dvije žlice kakao praha, dvije žlice kokosova ulja, tri žlice meda, pola čajne žlice soli i oko 40 ml vode. U blenderu usitnite lješnjake dok ne postanu pasta, po potrebi dodajte vode. U loncu rastopite kokosovo ulje i kakao prah pa dodajte med. Tu smjesu dodajte u blender, posolite i još jednom izblendajte. Dodajte vode ovisno o tome koliku gustoću želite.

Prilikom kupnje u Konzumu koristite MultiPlus karticu za brzo i jednostavno iskorištavanje BONUS kuna. U novom sustavu MultiPlusCard nagrađivanja kupnjom proizvoda sakupljate nagradne bodove u obliku BONUS kuna, koje možete iskoristiti na blagajni prilikom plaćanja.

To možete učiniti i putem nove mobilne aplikacije, koja je dostupna za iOS i Android - prilikom plaćanja računa na blagajni pokažite barkod kartice na zaslonu mobitela. Ako pak plaćate Maestro ili Mastercard karticama Zagrebačke banke, tada vam BONUS kune dolaze s dvije strane, i od partnera i od ZABE.

U sklopu nagradnog natječaja ''MultiPlusCard te nagrađuje s 500 kuna!'' najkreativnije odgovore poslali su: Kristina Zajc, Anđela Perković, Žana Nevjestić, Marija Margeta i Branka Vučina.

Powered by MultiPlusCard

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0
VIDEO

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba
KAMO ZA PRAZNIK RADA?

Pronašli smo čarobnu lokaciju za produženi vikend na samo sat vremena od Zagreba

Na samo sat vremena od Zagreba i malo manje od Rijeke, u srcu Gorskoga kotara, smjestio se zaštićeni krajolik kanjon Kamačnik. Povodom Praznika rada Bistro Kamačnik organizira bogat zabavni program i vrhunske mesne i riblje specijalitete

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način
U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno