Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 86
Foto: Privatan album
SVI ZNAJU ZA IGOROVE RECEPTE

Jeste li se ikad zapitali može li se živjeti od TikToka i kako postati popularan na toj mreži?

Njegova najpopularnija objava na TikToku ima 2,2 milijuna pregleda i 153.000 lajkova, a na toj mreži prati ga više od 140.000 ljudi. On je 21-godišnji hrvatski kulinarski influencer i ovo je njegov recept za uspjeh

Sadržaj donosi: Podravka

Mlađe generacije danas imaju mnogo drugačije prehrambene navike u odnosu na svoje roditelje, bake i djedove. Kako piše Business Insider, mladi, konkretnije - pripadnici generacije Z (rođeni između 1997. i 2012. godine) troše većinu raspoloživih prihoda na objedovanje vani, gdje preferiraju jesti u velikim grupama i istodobno se družiti. Kao generacija, više cijene "instagramična jela" i nove okuse, a osobito onu hranu koju nemaju kod kuće. I s obzirom na to da nemaju tendenciju jesti u neko određeno vrijeme, nego se većina njih vodi mišlju "Jest ću kad god to mogu uklopiti u svoj raspored", često naručuju hranu. Znači li sve to i da mladi danas sve manje kuhaju kod kuće?

- Mislim da mlađe generacije sve manje kuhaju jer je svijet vrlo ubrzan, pa je mnogo brže i jednostavnije naručiti hranu nego trošiti vrijeme na kuhanje. Vjerujem da je domaća hrana ipak kvalitetnija i možemo sami odabrati kvalitetu namirnica koje jedemo - rekao je na početku našeg razgovora 21-godišnji Igor Jadan, koji svojim jednostavnim receptima potiče mnoge mlade ljude da zavole kuhanje.

Snimio je više od 200 recepata

Do sada je objavio više od 200 recepata na različitim društvenim mrežama, od čega su najpopularniji oni na TikToku. No ono što Igora posebno izdvaja od ostalih domaćih kulinarskih influencera je to što su njegovi recepti vrlo jednostavni i direktni, i još k tome vegetarijanski.

- Ako se ne varam, trenutno imam najpopularniji kulinarski kanal na našim prostorima koji radi isključivo hranu bez mesa. Vegetarijanac sam zapravo cijeli život. Odrastao sam u obitelji vegetarijanaca te nikad nisam ni jeo meso - kaže Igor.

TikTok je postao njegov full-time job

Igor nam je otkrio kako je donedavno studirao strojarstvo, ali kad mu je postalo jasno da to nije ono čime se želi baviti u životu, odustao je od fakulteta i monetizirao svoj hobi.

- Otvorio sam obrt te se trenutno full-time bavim snimanjem videa. Od društvenih se mreža može živjeti kao i od svakog drugog posla, ali važno je uložiti trud i vrijeme. Snimam već dulje od pet godina i moram otkriti da prve tri godine nisam zaradio ni jedan cent. Međutim, bio sam uporan, svaki sam se dan trudio učiti i poboljšavati kvalitetu sadržaja te su brendovi s kojima sad surađujem to i prepoznali - istaknuo je naš sugovornik, koji jedinu manu ovog posla vidi u stalnom pritisku da objavi novi video.

- Najzahtjevnije u cijelom procesu je zapravo smišljanje ideja jer nekad imam hrpu inspiracije, a nekad prođe i po nekoliko dana da ne mogu smisliti što snimiti. Međutim, kako sam dobar s mnogo naših tiktokera, znam da nisam jedini koji se ponekad muči s tim - kaže iskreno Igor.

A da je odluka o ulasku u poduzetničke vode itekako bila pametna, svjedoči to što je Igor prije nekoliko mjeseci uspio odseliti se iz roditeljske kuće te od tada financira sve svoje životne potrebe. I s obzirom na to da je uspio steći financijsku neovisnost u tako mladoj dobi - u kojoj mnogima i dalje u tom pogledu pomažu roditelji i obitelj - Igor je visoko motiviran i prepun planova za unapređenje posla.

- Poslova u sferi društvenih mreža ima sve više i sigurno se vidim u ovom poslu još dugo. Planiram uskoro pokrenuti i neke projekte koji nisu samo online, ali o tome više kad sve bude spremno - zagonetno kaže naš sugovornik. 

Bakino grah varivo je najbolje

Kako Igor na TikToku ima više od 140.000 pratitelja, nije iznenađujuće da ga ponekad ljudi prepoznaju u javnosti i priđu mu. U takvim slučajevima, kaže, drago mu je kad može porazgovarati, snimiti selfie ili čak nazdraviti sa svojim pratiteljima. Osim u javnosti, mnogi mu šalju poruke podrške u inbox, a posebno pamti jednu od gospodina koji je htio iznenaditi suprugu ručkom. 

- Javio mi se i rekao da ne zna kuhati te me zamolio za neki jednostavan recept. Predložio sam mu recept za paprike punjene krumpirom i bio sam presretan kad mi je javio da je uspio ugodno iznenaditi suprugu, ali i sebe! - prepričao je Igor s osmijehom. 

I baš kao što je ovaj anonimni gospodin razveselio suprugu svojim kulinarskim umijećem, jednako tako Igor je razveselio Melkiora Bašića kad mu je poslužio tiramisu. Poznati se chef oduševio te je kolaču dao ocjenu 9 od 10.

@igorjadan Lajkaj video ako ti je Melkior najdrazi clan zirija u masterchefu #tiramisu #melkior #melkiorbašić #piskote #masterchef #desert #dessert #slatko ♬ original sound - Igor Jadan

- To mi je bilo veliko priznanje, a posebno mi je drago što je riječ o mojem najdražem receptu. A ako govorimo o mojem najdražem slanom jelu, to bi bez konkurencije bilo grah varivo moje bake. I moram priznati da, koliko ga god puta napravio, nikad nema 'ono nešto' kao kad ga baka napravi. Ona je stara škola i zapravo sve što znam o kuhanju naučio sam od nje i mame, pa tako i to da u gotovo svako slano jelo dodam žlicu Vegete original. One su mi velika inspiracija za stvaranje videosadržaja i prve osobe kojima ću se obratiti za neki kulinarski savjet, a pogotovo kad eksperimentiram s namirnicama - rekao je za kraj Igor.

Otkrijte nam koje vi jelo ne možete zamisliti bez žlice Vegete original i zašto je to okus koji pamtite. Najkreativnije odgovore nagrađujemo!

Nagradni natječaj je završio, a sretni dobitnici su:

1. Damir Višnjić

2. Predrag Radošević

3. Jasminka Rožan Mohor

4. Ana Egredžija

5. Tanja Ališić

6. Maja Trgovac Mrazović

7. Anica Lukina

8. Blanka Šulc

9. Sanda Karamarko 

10. Jasna Popović Poje

Čestitamo! 

Sadržaj donosi: Podravka

Komentari 86
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje
IKEA VAS ZOVE

Rabljenom namještaju dajte drugu priliku i tako uštedite novac te smanjite zagađenje

Kampanjom IKEA Cirkuliranje, ova robna kuća, želi promicati usluge i prakse kružnog gospodarstva, inspirirajući i nadahnjujući ljude da donose zdravije i održivije odluke

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?
SADRŽAJ DONOSI PETROL

Postaju li benefiti ključni faktor za radno zadovoljstvo?

U svijetu poslovanja, dinamika između poslodavaca i radnika nikada nije bila više u fokusu. Dok se tržište rada neprestano mijenja, tvrtke moraju biti spremni na prilagodbe. A koja su očekivanja od svih u tom lancu?
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti