Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 9

Budžet vam je malen, a želite osvježiti stan? Evo prijedloga koji će oduševiti vaše goste

Powered by Happy House

Budžet vam je malen, a želite osvježiti stan? Evo prijedloga koji će oduševiti vaše goste

Ako želite izbjeći kupnju skupih komada namještaja, a opet postići da vam dom izgleda dizajnerski, pozabavite se zidovima i detaljima. Promišljene dekoracije i odvažne zidne podloge transformirat će svaki prostor u topao dom

Pravi dokaz elegantne žene nalazi se na njezinim stopalima, izjavio je svojedobno Christian Dior aludirajući na to da naprosto postoje stvari s kojima ne treba kalkulirati kad je riječ o estetici. Tvrdnja je to koja nikad neće izaći iz mode, a znalci iz svijeta dizajna složit će se s tim da su vrhunske cipele samo početak onoga što se zove - ljepota življenja. Slijede ih odjeća, nakit i, dakako, mentalna sreća, a većina žena ovu će formulu zaokružiti i čarima ugode uređenja životnog prostora.

Real,Photo,Of,A,Pink,Armchair,Standing,On,A,Rug

Zidovi govore mnogo

Kao što odjeća i obuća govore o karakteru osobe, tako i naš životni prostor otkiva mnogo toga o nama. Ako uđete u prostoriju golih zidova koja je prepuna dislociranih predmeta, zaključit ćete da je riječ o osobi koja je neorganizirana, a to mišljenje prenijet ćete i na njezinu osobnost. S druge strane, ako uđete u urednu prostoriju s impresivnim dekoracijama, zaključit ćete da je riječ o osobi koja drži sve konce u rukama.

No to ne znači da ste osuđeni na otužan životni prostor ako imate tanak bankovni račun. Ne morate kupovati dizajnerske komade namještaja na rate kako biste ostavili dobar dojam jer jednostavne dekoracije i uređenje zidova mogu osvježiti i transformirati bilo koju prostoriju.

Umjetnine daju karakter

Dizajneri interijera reći će vam da su zidne dekoracije jedan od najvažnijih elemenata uređenja prostora. One interijeru daju potreban osjećaj teksture i stavljaju završnu točku na sam proces uređenja. Postaju svojevrsna točka interesa svakog prostora, tema razgovora među gostima i čine svaki prostor personaliziranim, odnosno unikatnim. Bilo da je riječ o uokvirenim fotografijama, slikarskim djelima ili drugim zidnim dekoracijama, postoje neka osnovna pravila koja treba znati. 

Stylish,And,Scandinavian,Living,Room,Interior,Of,Modern,Apartment,With

Tako se dekoracije prema zlatnom pravilu stavljaju na visinu od 170 do 175 cm i 15 cm iznad nekog namještaja. Slika iznad kauča nikad ne bi trebala biti šira od njega, a svaka dekoracija treba pratiti veličinu zida. To znači da velike formate stavljate isključivo na velike zidove i obrnuto. Prostrani zid možete popuniti i galerijom slika koje će činiti jednu veću cjelinu. Ne zanemarite ni boje dekoracija jer one utječu na zadanu paletu vašeg prostora, pa je najbolje držati se tri do četiri boje i u njihovim tonovima birati dekoracije.

Osim dekoracija koje ćete staviti izravno na zid, karakteru prostorije pridonijet će zidne police. One su odlična estetska komponenta, ali uz njih dobivate i dodatni prostor za pohranu. Na police, osim knjiga, stavite druge dekorativne predmete, kao što su manje sobne biljke, koje će unijeti uvijek poželjnu toplinu u prostor, te svjetiljke ili obiteljske fotografije.

Library,Loft,Interior,Behind,White,Wall,Living,Room,Decor

Keramika i izvan kupaonice

Ako je za slavnog Francuza dokaz ljepote vrtoglavi stiletto, za dizajn interijera je to onda šminkerska zidna obloga koja govori više od riječi. I dok će se u neke klasične interijere uklopiti jednobojni zidovi, u drugima će biti prostora da se poigrate uzorcima i teksturama. Tako se ukrašavanje tapetama posljednjih godina vratilo u interijere, ali danas je u pravilu rezervirano za samo jedan odvažan zid u prostoriji. Tapete su odlično rješenje za one neodlučne koji ne znaju što bi stavili na zid.

Blanket,On,Grey,Couch,In,Living,Room,Interior,With,Flowers

Kvalitetna keramika, kakvu možete pronaći u prodavaonicama Happy House, otporan je materijal koji smo se naviknuli viđati u kupaonicama, ali posljednjih godina i to se mijenja. Keramička imitacija drva sve je češći izbor za podne podloge, no potencijal keramike može se iskoristiti u bilo kojoj prostoriji u zidnoj varijanti. Ovisno o dizajnu pločica, keramički zid u prostor će donijeti teksturu, boju ili kreativan uzorak te će poput tapete biti impresivna dekoracija sam po sebi.

Osim što su izrazito kvalitetan i otporan materijal, keramičke pločice idealan su izbor za unošenje doze kreativnosti u svaki dom. Uz njih će svaki prostor postati personaliziran, bilo da želite rustikalan osjećaj u kuhinji ili suvremeni zidni dizajn u dnevnom boravku, uz keramiku ćete to s lakoćom postići.

Happy House jedina je prava originalna talijanska trgovina keramikom u Hrvatskoj, u ponudi ima više od 3000 modela isključivo prve klase. Pronađite svoju luksuznu keramiku uz izuzetno brze rokove isporuke po povoljnim cijenama na službenoj stranici www.keramika.hr

Powered by Happy House

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode