Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 0
Foto: PR
SPREMNI ZA GODIŠNJI?

Ljeto nije rezervirano samo za plažu: Budite hrabri i odaberite malo drugačiju vrstu odmora

Visoke cijene na obali i gužve na svakom koraku nisu baš nešto u čemu uživamo tijekom godišnjeg odmora, pa je možda pravo vrijeme da ovog ljeta, umjesto odlaska na more, odaberete nešto drugačije

Jeste li znali da godišnji odmor nije samo zabavni bijeg od posla, već i izuzetno važan zdravstveni faktor? Naime, odmor od posla povećava svjesnost te smanjuje stres i poboljšava kvalitetu sna. Pozitivan utjecaj se može primijetiti i u poboljšanoj sposobnosti učenja te kreativnijem načinu razmišljanja. Neka su istraživanja, kako prenosi Forbes, čak dokazala da redoviti odlasci na godišnji odmor mogu pomoći u smanjenju rizika od visokog krvnog tlaka, visoke razine šećera u krvi, abnormalne razine kolesterola, srčanog udara i drugih kardiovaskularnih problema.

S obzirom na to da godišnji odmor ima razne zdravstvene dobrobiti, šteta je dopustiti da vas prije ili tijekom odmora obuzmu stres i nervoza, pogotovo oko stvari i situacija na koje ne možete utjecati - poput gužvi u trgovinama dok obavljate zadnji šoping prije godišnjeg.

Nasreću, gužve koje vladaju ovih dana u trgovinama, lako se mogu izbjeći - savjetujemo vam da sve što vam je potrebno za dugoiščekivani i itekako zasluženi odmor naručite putem Answeara. Ne samo da se pritom nećete oznojiti ili dehidrirati, kao što bi to bio slučaj u trgovini, već ćete čak uspjeti uhvatiti brojne proizvode na popustu. A kako ne bi zapeli u gužvi na naplatnim kućicama ili plažama, razmislite da ovog ljeta obalu i otoke zamijenite nekom drugačijom, možda za ljeto netipičnom, ali jednako zabavnom i opuštajućom destinacijom.

1. Na selu pronađite istinski mir

Na selu će biti izuzetno vruće i bez mogućnosti za instantno osvježenje... Sigurno se pitate zašto bi onda baš u ljetnim mjesecima odlučili posjetiti selo ili neku farmu. Uvjeravamo vas da imamo vrlo opravdane razloge: tamo neće biti gužve i potrebe za stalnim trošenjem novaca te ćete provoditi vrijeme u prirodi, okruženi životinjama i domaćim proizvodima. Ovo je posebno dobra vrsta odmora za obitelji s malom djecom, koja će u takvom okruženju imati priliku naučiti brojne vrijedne životne lekcije. 

Two,Little,Girl,Feeding,Chickens

2. Po malo svježeg zraka u planine

Planinarenje je možda malo aktivnija vrsta odmora, ali koliko napora uložite u ovu aktivnost, toliko će vas ona i nagraditi. Naime, osim što će vas oraspoložiti i odagnati sav stres, uz planinarenje možete i ojačati mišiće i kosti, poboljšati osjećaj ravnoteže i zdravlje srca te smanjiti rizik od određenih respiratornih problema. Imajte samo na umu da ako planinarite ljeti, morate biti na posebnom oprezu kad su u pitanju krpelji, zmije, dehidracija i neadekvatna odjeća i obuća. 

Middle,Age,Couple,During,Their,Hike,With,Backpacks.,Sitting,On

3. Posjetite neki popularni europski grad

Uz iznimke koje uključuju neke španjolske, portugalske, talijanske i grčke gradove, ljeto je odlična prilika da po nešto jeftinijim cijenama uživate u nekim od najpopularnijih europskih destinacija. Prednost je i što ćete tada vrlo vjerojatno naići na manje gužve, a u kofer možete spakirati više komada odjeće i obuće, nego što bi to bio slučaj u ostatku godine - naravno, pod uvjetom i da tamo vladaju ljetni uvjeti. Ovog ljeta zato razmislite o putovanju u Litvu, Rumunjsku, Tursku, Poljsku, Latviju, Bugarsku, Mađarsku, Francusku i slično. 

Selfie,Girl,In,Paris,,France.,Young,Tourist,Woman,Taking,Self

4. Što mislite o kampiranju u šumi?

Nije tajna da boravak na otvorenom ima razne dobrobiti za fizičko i mentalno zdravlje, a kad je u pitanju vrijeme provedeno u šumi, znajte da će vam ono, između ostaloga, ojačati imunološki sustav, smanjiti stres, poboljšati fokus i povećati razinu energije. Ljudi također imaju tendenciju disati dublje kad su u prirodi, a to pomaže u čišćenju pluća i većoj razini kisika u krvi. Neke su statistike čak pokazale da osobe u braku imaju veće šanse za seks na kampiranju nego kod kuće.

Young,Campers,Setting,Up,The,Tent,At,The,Forest.

5. Ponovno otkrijte ljepote svojeg grada

Ako ste u situaciji da ne možete otputovati povodom godišnjeg odmora, nemojte očajavati. Zašto ne bi na nekoliko dana postali turist u vlastitom gradu i ponovno otkrili ljepote mjesta kojeg nazivate domom? To možete napraviti tako što ćete se prijavite za turističku turu s lokalnim vodičem, otići na neka od najpopularnijih Instagram mjesta, istražiti grad u rano jutro, posjetiti tržnicu, vidikovac, muzeje, tečajeve i slično. 

Osim na istraživanje svojeg grada, godišnji odmor kod kuće možete iskoristiti i za preuređenje doma. Uzmite si vremena, osmislite neki potpuno novi dizajn interijera ili sredite balkon ili dvorište, taman na vrijeme za ljetne partyje. Predlažemo da inspiraciju za preuređenje pronađete na Answearu jer u aplikaciji možete iskoristiti kod 24ANS-31825 i dobiti popust od 10% na sve proizvode.

I što god odlučili posjetiti ili raditi ovog ljeta, ne zaboravite da na godišnjem odmoru nema mjesta stresu. Pokušajte se opustiti i uživati u svojoj zasluženoj slobodi. 

Komentari 0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode