Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 5
Foto: Sajema
KAD TE BAŠ NEĆE

Naručila prekrasnu jelku, a dobila očerupano strašilo

Znate onaj osjećaj kad se trudite prirediti savršen blagdanski ugođaj, no baš vam ništa ne polazi za rukom? Sljedeće anegdote prikazuju kako to izgleda kad besprijekoran božićni plan susretne realnost

Powered by A1 Hrvatska

Stručnjaci su potvrdili da nas uranjeno blagdansko ukrašavanje doma čini sretnijima, pa ne čudi što već krajem studenoga krećemo s planiranjem darova, postavljanjem bora i dekoracija. No ponekad stvari ne teku onako kako smo zamislili.

U komičnim blagdanskim anegdotama koje su ljudi podijelili online možete vidjeti kako to izgleda kad vas božićni duh primi, a sreća napusti. Vjerojatno ste se u nekoj od ovih situacija i sami našli, a one su svakako dokaz da Božić i blagdani nisu, i ne moraju biti, savršeni da bismo u njima uživali.

Kad umjesto bora stigne strašilo

Uvijek se trudimo pronaći savršen bor koji će izgledati kao da je ispao iz božićne bajke. No, je li vam se ikada dogodilo da ste naručili predivno božićno drvce, a dobili ste nešto što izgleda kao da su ga pregazili sobovi, saonice i svi vilenjaci iz bajki, i to ne jedanput nego tri puta? Ovakve situacije najčešće doživljavaju oni koji naručuju online pa dobiju bor koji ni vlastita majka ne bi prepoznala.

Upravo se to dogodilo i tiktokerici Lils.drum, čiji urnebesni božićni video ima više od tri milijuna pregleda. U njemu je pokazala fotografiju raskošnog bora koji je naručila i očerupane verzije koju je dobila u kutiji. Ovo ne želimo ni najvećem neprijatelju.

Kad nestane papira za zamatanje 

Obavili ste kasni božićni shopping, probili ste se kroz najveću gužvu i napokon stigli doma. Počeli ste zamatanje darova i upravo shvatili da vam je ponestalo ukrasnog papira. To je trenutak u kojem vjerojatno požalite što ste odbili stajati u redu za zamatanje poklona jer sad sami morate pronaći način da ga zakrpate. Naš prijedlog je - ostavite ga baš takvoga kakav je. 

Rezultati istraživanja provedenog 2019. pokazali su da su očekivanja ljudi značajno veća kad prime lijepo zamotan dar u usporedbi s onim koji izgleda neuredno. U spomenutom istraživanju darivali su šalicu s logom NBA kluba. Oni koji su dobili uredno zamotan dar izjavili su da nije ispunio njihova očekivanja, a oni koji su dobili lošije zamotan dar rekli su da ih je čak i nadmašio.

Kad sve isplaniramo, a ništa ne stignemo

Blagdani se sastoje od planiranja koje obično ne ide po planu. Čak i kad mislite da ćete sve stići, nešto se na tom putu prepriječi da vam slučajno ne bi sve ispalo onako kako ste zamislili. Upravo se u takvoj situaciji našla i influencerica Anastazija Makjanić, poznata kao stazisweets.

- Sjećam se kako sam prošle godine na Badnjak organizirala druženje s prijateljima u našem domu. Naravno da sam željela sve učiniti savršenim, ali stvarnost je ipak bila malo drukčija. Zbog posla i ostalih obveza nisam stigla napraviti ništa tog dana jer sam ga provela u majici s mrljama od Domestosa i staroj trenirci. Kad su gosti stigli, ugledali su genijalan prizor: mene s raščupanom kosom, maslinove grančice mi vire s glave, a na nogama debele vunene čarape u kombinaciji sa starom majicom i trenirkom. Ako ništa drugo, to je bilo najbolje probijanje leda na zabavi. Svi smo umirali od smijeha jer su i oni bili upravo takvi prije nego što su došli k meni - prisjeća se Anastazija te dodaje da dane uglavnom provodi u trenirci, tajicama i širokim majicama jer je rad od kuće sve samo ne fin i uredan, a Instagram je samo djelić života na kojem voli podijeliti svoje obiteljske trenutke.

Kad mislimo da znamo što ćemo dobiti

Dok se jedni za Božić vole iznenaditi daru, drugi će dva mjeseca unaprijed davati ''suptilne'' znakove što zapravo žele vidjeti ispod bora. A tu su i oni trenuci u kojima mislite da znate što ćete dobiti pa vas dočeka hladan tuš. Primjerice, kad ispod bora dobijete kontroler za "plejku", ali ne i "plejku". Tako se i korisnica Reddita evie-li osvrnula na specifičan dar iz djetinjstva koji je podijelila na temi o najlošijim božićnim darovima, objavljenoj na hrvatskom subredditu.

- Tad su mobiteli na preklop, poput Motorole, bili u trendu i ja sam htjela imati jedan. Ispod bora se nalazila kutijica točno takve veličine i nisam mogla dočekati da je otvorim. To je bio prvi Božić koji sam čekala do ponoći jer nisam mogla spavati... Kad sam otvorila kutijicu, unutra je bio jedan od onih ukrasnih sapuna - prisjetila se evie-li svog neočekivanog božićnog dara.

Woman holding big Christmas boxes

Kad nas dočeka kulinarska katastrofa

Većina nas priprema kolače nekoliko dana prije Božića, a to je također razdoblje u kojem smo zbog silnih obaveza skloni multitaskingu. Tako se nerijetko dogodi da stavimo kekse u pećnicu, a mi u to vrijeme radimo sto drugih stvari. Poslije nas miris zagorenih kolača podsjeti da su oni još tamo.

Ako ste posebno nadareni za ovakve scenarije, može vam se dogoditi i kulinarsko čudo baš kao tiktokeru senorjaeminu, kojem su keksi uspjeli zagorjeti iznutra (da, dobro ste pročitali). Ovaj fenomen možete pogledati u videu koji ima gotovo dva milijuna pregleda.

Kad netko ima drukčiju viziju bora

Iako nam je teško i pomisliti da bi netko mogao bolje ukrasiti božićno drvce od nas, pojedini ukućani neće se libiti pokazati nezadovoljstvo našom vizijom bora. Sigurno vam se barem jedanput dogodila situacija u kojoj je netko odlučio drukčije rasporediti kuglice koje ste stavili ili je stranu koju ste vi kitili okrenuo prema zidu. 

Obično smo to doživljavali u djetinjstvu od roditelja, koji bi suptilno popravljali naša remek-djela. No u slučaju korisnice Twittera AC Thomas, već okićeno božićno drvce po svom je ukusu i visini ponovno okitila trogodišnjakinja. Kako izgleda kićenje sa stilom, pogledajte na fotografiji:

Ako ste se i vi našli u sličnoj blagdanskoj situaciji, podijelite je s nama u komentarima. Pritom zapamtite da život i blagdani nisu tako savršeni kao što je prikazano na društvenim mrežama. Posjetite stranicu Shake the Fake, pokažite svoje savršeno nesavršene blagdane i sudjelujte u nagradnim natječajima. Imate priliku osvojiti fantastične nagrade jer A1 Hrvatska najbolje prijave nagrađuje PlayStation®5 kompletom, Samsung TV-om ili Amazfit GTS-om! 

Powered by A1 Hrvatska

Komentari 5
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode