Native sadržaj

Komentari 8

Stvari na koje ne obraćate pozornost prilikom kupnje, a trebali biste

Stvari na koje ne obraćate pozornost prilikom kupnje, a trebali biste

Za optimalan shopping potrebno je provjeriti što sve prodavaonica nudi prije nego što krenemo u kupnju. Tako ćemo kupovinu učiniti jednostavnijom te dodatno uštedjeti i spriječiti nepotrebno rasipanje budžeta

Koliko vam se puta dogodilo da ste kupili neki proizvod i onda saznali da je u drugoj prodavaonici bio na sniženju? Osim što rijetko pratimo akcije, često nam se dogodi da kupimo one stvari koje nam nisu prijeko potrebne. Tako nas odlasci u prodavaonicu i silno shoppingiranje ponekad mogu odvesti u pogrešnom smjeru.

Kako bismo uveli malo reda u svoje potrošačke navike i uštedjeli novac, potrebno je obratiti pozornost na nekoliko stvari, a pregled ponude prodavaonice koju planirate posjetiti svakako je dobar početak.

Provjerite katalošku ponudu

Provjera aktualnih akcija koje ima određena prodavaonica, a koje uvijek možete pronaći u njezinim katalozima, dobar je način da kupujete racionalno i uštedite novac. Primjerice, u nekim prodavaonicama trenutno možete naći ljetne artikle po povoljnim cijenama ili čak snižene do 50%. Zato prije odlaska u kupovinu, posjetite web stranicu i proučite katalošku ponudu. No također obratite pozornost na rok trajanja ponude jer se zna dogoditi da nisu svi proizvodi u katalogu od istog datuma na akciji.

Ne ignorirajte newslettere

Mnogi od nas primaju na desetke newslettera, koji često, kako nam ne bi zatrpavali inbox, završavaju kao spam pošta. Ali tu griješimo jer newsletteri mogu sadržavati kupone s popustima koje možemo ostvariti pri kupnji. Ponekad kupon donosi i do 20% popusta, što nije zanemarivo ako kupujete više stvari ili neki skuplji proizvod. Svakako je dobra ideja sortirati one trgovine koje često koristite i otvarati njihove newslettere kako biste se informirali o ponudi i akcijama te ostvarili popuste.

Iskoristite sustav nagrađivanja

Sakupljanjem bodova, ovisno o potrošnji, u određenim je prodavaonicama moguće ostvariti razne pogodnosti. Primjerice, u novome MultiPlusCard sustavu nagrađivanja svakom kupnjom kod partnera programa sakupljate nagradne bodove u obliku BONUS kuna, koje su odmah raspoložive na vašoj kartici i možete ih koristiti izravno na blagajni prilikom kupnje u Konzumu. S druge strane, možete ih sakupljati i u duljem razdoblju pa ih iskoristiti u sljedećoj godini. Naravno, osim kartice u fizičkom obliku, BONUS kune možete sakupljati preko mobilne aplikacije MultiPlusCard koja je dostupna za iOS i Android.

Uz to, BONUS kune sakupljate i svakim plaćanjem Mastercard ili Maestro karticama Zagrebačke banke, a nije naodmet pratiti kupone tvrtki partnera, koje također možete iskoristiti putem mobilne aplikacije te tako učiniti iskustvo kupnje lakšim i ugodnijim. Mobilne aplikacije korisne su i zato što možete pratiti svoje uštede, pregledavati kataloge ili povezati kartice članova obitelji.

Osmislite tjedni jelovnik prije kupnje

Kako biste svoje potrošačke navike stavili u realne okvire u skladu s materijalnim mogućnostima, pokušajte sastavljati popise za kupnju ili, primjerice, tjedni jelovnik, koji vam može služiti kao orijentir pri kupnji namirnica. Pretpostavka je da znate što želite i kakve su prehrambene navike vaše obitelji, pa vam sastavljanje tjednih jelovnika ne bi trebalo uzeti mnogo vremena.

Sastavljanjem okvirnih tjednih jelovnika moći ćete steći bolju sliku o svojim potrošačkim navikama, kupovati pametno, bez nepotrebnog bacanja novca, a možda unijeti i neku zdravu životnu promjenu.

U sklopu nagradnog natječaja ''MultiPlusCard te nagrađuje s 500 kuna!'' najkreativnije odgovore poslali su: Kristina Zajc, Anđela Perković, Žana Nevjestić, Marija Margeta i Branka Vučina.