Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 5
Foto: PR
IZABERITE 'SIGURICU'

Vječno pitanje: Što darovati bližnjima za Božić? Evo ideja za tekuće darove za nju i njega

Božić je iza ugla, a vrijeme za kupnju darova samo što nije isteklo. Ako i dalje nemate ideje i počinje vas hvatati blagdanska panika, slijedite naš ultimativni shopping savjet: Uzimite nešto korisno, ali lijepo zapakirano

Powered by Roto dinamic

Koji broj nosi? Ima li probušene uši? Koji miris voli? Ako kupujete odjeću, nakit ili kozmetiku za dar, morate dobro poznavati osobu kojoj darujete jer u protivnom riskirate da će vaše iznenađenje biti pravi promašaj i da će sakupljati prašinu u ormaru ili, još lošije, da će ga proslijediti dalje. Ako želite igrati na sigurno, predlažemo vam da razmislite o tekućem daru. To je onaj dar koji svi vole primiti, o kojoj god prigodi da je riječ, jer će ga u svakom slučaju i "iskoristiti".

Hands,Of,Senior,Woman,Giving,Decorated,Bottle,Of,Champagne,Or

Izaberite nešto korisno

Znate li da je jedna studija dokazala kako ljudi više cijene i pamte koristan predmet ako ga dobiju nego ako ga kupe sami sebi? Naime, činjenica da je nešto novo brzo će izblijediti, ali sentiment koji će vezati za taj predmet neće. Ono što se zapravo pamti kod tradicije darivanja su dobra namjera i osoba od koje ste primili dar. 

Nažalost, druga je studija došla do zaključka da darivatelji ne daju sentimentalno vrijedne darove onoliko često koliko bi ih njihovi bližnji voljeli primati. Razlog za to je što se darivatelji osjećaju relativno nesigurno kad je riječ o tome hoće li se sentimentalno vrijedni darovi svidjeti primateljima. Predlažemo da za ove blagdane otklonite svaku sumnju i izaberete dar koji će u vašim voljenima probuditi najtoplije osjećaje.

Senior,Couple,Sitting,At,The,Dining,Table,While,Young,Adult

Dar po mjeri svake žene

Kada darujete bocu pića za Božić, vjerujemo kako želite da ona bude nešto posebnija od one koju vaši bližnji redovito uzimaju u prodavaonici kad kupuju namirnice. Jedan od načina na koje možete postići tu posebnost i probuditi sentimentalne osjećaje kod osobe kojoj darujete nešto svakako je personalizacija. Za profesionalnu gravuru boce ili naljepnice na piću treba vremena - koje možda trenutno mnogi nemaju - ali za personaliziranu poruku i posvetu iz kućne radinosti možete odvojiti samo pola sata.

Vjerojatno najteži dio je osmisliti što napisati, ali jednom kad imate tekst, sve što vam još treba je malo kreativnosti, šljokica i ljepila. Primjerice, džin ili kakvo pjenušavo vino sa sjajnom naljepnicom na kojoj piše nešto jednostavno poput: "Za moju princezu", "Život je ljepši uz malo šljokica" ili "Nema tog problema u životu koji malo šljokica ne može riješiti" oduševit će gotovo svaku djevojku. U nedostatku tekstualnih ideja, uvijek možete razviti zajedničku fotografiju i jednostavno napisati "Sretan Božić!".

Za one koji imaju vremena i volje dodatno se potruditi, tu su poklon paketi s čašom, u koju možete staviti papiriće na koje ste prethodno nešto lijepo napisali ili možda nacrtali. Ako je riječ o poklonu za ženu ili djevojku, možete napisati 100 razloga zbog kojih ih volite, za majku možete razviti mini obiteljske fotografije, a za bliske prijateljice osmisliti kupone za zajedničke aktivnosti. Jedna od tih aktivnosti, rezerviranih za prijateljice, ali i sve ostale žene u vašem životu, koja se posebno dobro slaže s bocom vina, definitivno je slikanje na platnu i pijenje vina, popularno znano kao "paint and wine". Osim vina, tu je kava, suputnica svakog dobrog druženja.

Cheerful,Two,Young,Women,Are,Having,Fun,In,The,City

Njegov dar ne možete promašiti

Kad je riječ o tekućem daru za muškarca, vjerujemo da će u većini slučajeva pun pogodak biti neki dobar viski, ali nećete pogriješiti čak i ako se odlučite na klasiku - pivo. Iako možda na prvu zvuči skromno i nedostojno božićnog dara, sigurni smo da o ovom daru sanjaju svi ljubitelji piva. Naravno, nemojte kupiti jedan paket piva i tako ga dati nego iskombinirajte nekoliko različitih vrsta i brendova te ih zapakirajte kao buket ili ih možda poslažite kao božićno drvce. Uz pivo uvijek možete dodati neke rekvizite, poput dobre kriglezanimljivog otvarača ili rashladne torbe. 

Kad govorimo o klasici, ne treba zaboraviti ni na vino. Bijelocrno ili pjenušavo, ovo piće bit će savršen izbor jer ga uvijek možete upariti s nekim atraktivnim stalkom te mudrim i zabavnim citatom. Izreka političara Anthelme Brillat-Savarina "Obrok bez vina je kao dan bez sunca", književnika Ernesta Hemingwaya "Jedino za čime žalim u životu je to što nisam popio više vina", ili spisatelja Cliffa Hakima "Život je prekratak da bismo pili loše vino", oduševit će svaku mušku vinsku dušu. Osobe koje cijene dobre citate možete iznenaditi i kavom, o kojoj, primjerice, jedna dosjetljiva brazilska poslovica kaže: "Kava treba biti crna kao noć, vruća kao pakao i slatka kao žena".

Mnogi će muškarci cijeniti i bocu dobrog ruma ili pelinkovca, koju sebi inače nikad ne bi priuštili. U tom slučaju dovoljno je dodati još samo prigodnu vrećicu i čestitku s najljepšim božićnim i novogodišnjim željama. Na kraju krajeva, koji god tekući dar odabrali, dobra večer je zajamčena!

Man,Celebrate,New,Year,Or,Christmas,Holiday.,Santa,And,Christmas
Upotpunite blagdansku atmosferu prigodnim božićnim koktelima ili, još bolje, pripremite kreativne tekuće darove i darujte ih poslovnim partnerima, prijateljima i dragim osobama. Bogat izbor raznih vrsta pića i začina čeka vas u prodavaonicama Roto dinamic, na 25 lokacija u Hrvatskoj ili u webshopu.

Powered by Roto dinamic

Komentari 5
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode