Obavijesti

News

Komentari 35

Agencija mu je bila paravan: Djevojke podvodio po jahtama

Agencija mu je bila paravan: Djevojke podvodio po jahtama
2

Ivica Jurišić (53) uhićen je zbog organiziranja prostitucije, odnosno podvođenja djevojaka sa splitskog, dubrovačkog i zagrebačkog područja. Određen mu je pritvor

VIDEO

Ivica Jurišić (53), vlasnik splitske modne agencije “Kristina” uhićen je zbog organiziranja prostitucije, odnosno podvođenja djevojaka sa splitskog, dubrovačkog i zagrebačkog područja. Djevojke su odlazile na jahte i u hotele, a cijena “usluge” kretala se od 1500 do 7500 kuna, ovisno o platežnoj moći klijenta. Jurišić je uzimao proviziju od 20 posto.

Kako nam kažu Splićani iz modnog biznisa, modna agencija Kristina uvijek je oko sebe okupljala čudne ljude. Dugo se po gradu, tvrdi naša sugovornica, naslućivalo da je agencija paravan za escort jer je Jurišić revije uvijek dogovarao po kafićima i nekim mračnim mjestima te je organizirao čudne izbore ljepote. Splitski dizajneri, kako doznajemo, nikad nisu uzimali njegove modele jer nisu bile tipične manekenke za revije.

Jurišić je prvo negirao sve optužbe. Određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti utjecanja na svjedoke, ali je Jurišić priznao sve sucu Davoru Svalini koji ga je pustio na slobodu. No, vijeće na čelu sa sucem Slavkom Lozinom opet mu je odredilo jednomjesečni istražni zatvor.

- U ovom slučaju trebalo je dobro vidjeti odnos osumnjičenika i svjedoka. Djevojke su preko njega dobro zarađivale i on bi mogao utjecati na njih - rekao nam je Lozina.

Odjel za organizirani kriminalitet splitske policije više mjeseci pratio je Jurišićev rad, a terete ga za ukupno pet kaznenih djela podvođenja pet djevojaka. Organiziranjem prostitucije bavio se od ljeta 2010. do polovice svibnja ove godine.

Osim njega, osumnjičen je i 43-godišnjak iz Dubrovnika koji je prijavljen za pomaganje prilikom jednog od podvođenja djevojke stranom državljaninu u dubrovačkom hotelu.

Poznanici kažu da se Jurišić nije posebno obogatio

Modna agencija Kristina inače postoji više od 15 godina, a naziv je dobila po Jurišićevoj kćeri. Ivica Jurišić vlasnik je licenci izbora "Miss Adriatic Europe", "Miss Adriatic turizma Hrvatske" te "Miss Adriatic International".Uz njegovo ime se vežu četiri osvojena Elitea Hrvatske, tri Fordova modela, tri Miss Universe Hrvatske te četiri Kraljice Hrvatske.

Neki Jurišićevi poznanici čude se vijesti da je Jurišić uhićen jer, kažu, nije se ništa posebno obogatio u posljednje vrijeme, kupio jahtu, bijesni auto ili nešto slično.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji
Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'
'NE MISLIM DATI OSTAVKU'

Milanović o odluci Ustavnog suda: 'To je grupa muljatora. Ja ću biti premijer, neću reći kako'

Ustavni sud je, podsjetimo, zaključio danas kako Milanović ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne političke stranke dok obavlja dužnosti predsjednika RH