Obavijesti

News

Komentari 193

'Ako dođe do izbjegličke krize moramo pokazati humanost'

'Ako dođe do izbjegličke krize moramo pokazati humanost'
2

U Bruxellesu je završio sastanak na vrhu Europske unije. Plenković je poslije sastanka održao govor. Glavne teme bile su migracije, odnosi s Rusijom i trgovačka politika EU-a

VIDEO

Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ponovio je u petak da će se njegova stranka financirati zakonito, transparentno i odgovorno.

- Što se tiče političkog utjecaja i financiranje političkih stranaka, ja sam to rekao prije 120 dana: dok sam ja na čelu HDZ-a, stranka će se financirati zakonito, transparentno i odgovorno, a to radimo sve ovo vrijeme i to će se vidjeti u izvješću koje smo predali DIP-u - rekao je Plenković odgovarajući na pitanje novinara o navodima da je ranije izrada izbornog programa HDZ-a financiran ruskim kapitalom.  

Plenković je u Bruxellesu po prvi put sudjelovao na summitu EU-a na kojem su glavne teme bile migracije, odnosi s Rusijom i trgovačka politika EU-a.

Plenković je rekao da su prošle godine bila izrazito vidljiva dva modela, jedan model dobrodošlice, a drugi podizanja fizičkih barijera na granicama, dok su danas razlike dosta manje.

- Nakon iskustva svih država članica i njihovih lidera, sada stajališta ključnih čelnika više konvergiraju, nema više apriorne 'willkommen' politike, niti podizanja fizičkih barijera - rekao je.

Hrvatska, po njemu, mora zagovarati zaštitu vanjskih granica EU-a

- To je jedino održivo rješenje i zato jačamo europsku graničnu i obalnu stražu, pomažemo one države na prvoj crti prihvata - rekao je Plenković. Zaključke o migracijama ocjenjuje kvalitetnima, a odluku o Europskoj graničnoj i obalnoj straži, koja na jednak način tretira zemlje izvan i unutar schengenskog prostora, dobrom.

- MUP je podigao svoje sposobnost na višu razinu. Može osigurati naše granice. Ukoliko dođe do svojevrsne krize i priljeva izbjeglica i migranata, kao što je bilo prošle godine; možemo djelovati i u smislu smještajnih kapaciteta i pokazati jednu humanost i solidarnost, što je odlika hrvatskog društva - kazao je Plenković.
 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 193
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa