News

Komentari 64

Ako putujete u Austriju, djeca trebaju tzv. Ninja putovnice

Ako putujete u Austriju, djeca trebaju tzv. Ninja putovnice

Djeca u dobi od 12 do 15 godina u Austriji se moraju testirati tri puta tjedno. Potrebna su tri PCR testa i jedan antigenski. U nekim mjestima je dovoljan jedan PCR i dva antigenska

Tzv. Ninja-pass s kojim učenici i učenice u Austriji dokazuju da su se tri puta tjedno testirali na koronavirus vrijedit će i za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika. Tom potvrdom djeca stara između 12 i 15 godina, koja nisu cijepljena, dobivaju pristup svim onim mjestima na kojima vrijedi pravilo 2G, odnosno na koja smiju samo cijepljeni i oni koji su preboljeli koronu. To će vrijediti i za turiste koji će s djecom dolaziti u Austriju.

- Naime, za djecu iz inozemstva teže je provoditi 2G pravilo pa će ovo olakšati stvar - kaže ministrica turizma Elisabeth Köstinger. Da bi Ninja putovnica bila važeća, treba predočiti identifikacijski dokument sa slikom i dokaze o negativnim testovima u papirnatom ili digitalnom obliku.

Inače, djeca u dobi od 12 do 15 godina u Austriji se moraju testirati tri puta tjedno. Potrebna su tri PCR testa i jedan antigenski. U nekim mjestima je dovoljan jedan PCR i dva antigenska. 

To pravilo sada vrijedi i za djecu iz inozemstva koja će doći na praznike u Austriju. Sve informacije o tome možete pronaći OVDJE.
Informacije za ulazak u Austriju, mogu se naći i na stranicama Ministarstva vanjskih poslova.

Najčitaniji članci