Obavijesti

News

Komentari 20

'Ako se budemo pridržavali svih mjera, imat ćemo još 2 mjeseca turističkog prometa ove godine'

'Ako se budemo pridržavali svih mjera, imat ćemo još 2 mjeseca turističkog prometa ove godine'

Kazao je i da su s obzirom na sve "iznimno zadovoljni ljetnim dijelom turističke godine, gdje je samo u u kolovozu zabilježena razina od 67 posto lanjskog prometa u kolovozu"

VIDEO

U Hrvatskoj trenutno boravi oko 500 tisuća turista, a bude li epidemiološka slika stabilna i svi se pridržavaju propisanih mjera i preporuka može se sigurno očekivati još dva mjeseca turističkog prometa u ovoj godini, poručio je u srijedu direktor HTZ-a Kristjan Staničić s Plitvičkih jezera.

Staničić se, naime, na Plitvičkim jezerima u hotelu Jezero sastao s predstavnicima turističkih zajednica Ličko-senjske i Karlovačke županije, kojemu je uz direktore tih dviju zajednica Ivana Radoševiće i Dine Begić prisustvovalo i 17 predstavnika turističkih zajednica gradova i općina s područja te dvije županije, kao i ravnatelj NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Riječ je o tzv. koordinacijskom sastanku koje je pokrenuo HTZ s ciljem predstavljanja aktivnosti HTZ-a predstavnicima turističkih zajednica u Hrvatskoj, ali i upoznavanja sa situacijom na terenu i iskustvima u turizmu u doba korone te razmjene informacija i očekivanja od razdoblja koje slijedi.

Turisti opisali svoj boravak u Hrvatskoj: 'Zadovoljni smo, u Austriji je lošije stanje nego tu'
Turisti opisali svoj boravak u Hrvatskoj: 'Zadovoljni smo, u Austriji je lošije stanje nego tu'

Direktor TZ Ličko-senjske županije Ivan Radošević je, kako prenose iz HTZ-a, situaciju u turizmu u toj županiji ocijenio vrlo dobrom u odnosu na prve početne prognoze, iznoseći da je "kolovoz donio odličnih oko 67 posto lanjskog kolovoškog rezultata, a kumulativno od početka godine do danas oko 54 posto lanjskog prometa".

I sada u toj županiji ima turista, najviše iz Njemačke, Hrvatske i Poljske, slično kao i u Karlovačkoj županiji, čija je direktorica TZ-a Dina Begić iznijela i podatak da se trenutno u toj županiji ostvaruje 30 posto prošlogodišnjih turističkih rezultata.

Važnim je izdvojila i da ove godine imaju porast broja domaćih turista, čiji je udjel u ukupnom prometu te županije 30 posto.

Direktor HTZ-a Staničić je na sastanku podsjetio i na mjere u zemlji od svibnja do sada koje su i omogućile turistički promet, uključujući i fokusirane marketinške i informativne kampanje provedene na ključnim europskim tržištima odakle je na koncu i ostvaren najveći turistički promet.

Kampanje za posezonu, kontinent i Tjedan odmora vrijedan

Kazao je i da su s obzirom na sve "iznimno zadovoljni ljetnim dijelom turističke godine, gdje je samo u u kolovozu zabilježena razina od 67 posto lanjskog prometa u kolovozu".

Najavio je i kampanje za posezonu s naglaskom na kontinentalni turizam, nautiku, ali i eno-gastronomiju te s fokusom na tržišta u najbližem okruženju.

Hotelijeri se bore za opstanak: 'Prekrižili smo ovu godinu...'
Hotelijeri se bore za opstanak: 'Prekrižili smo ovu godinu...'

- Na domaćem tržištu u listopadu planiramo realizaciju projekta Tjedan odmora vrijedan, a pripremamo i plan za iduću turističku godinu za koju znamo da će biti zahtjevna i u kojoj ćemo se osloniti na pojačane marketinške i PR aktivnosti na odabranim tržištima i posebno na oglašavanje na digitalnim kanalima komunikacija - rekao je Staničić.

Na sastanku se, kako prenose iz HTZ-a, razgovaralo i o usvajanju novih podzakonskih akata i pravilnika za unapređenje i reguliranje turističkih procesa (pravilnici o nedovoljno razvijenim područjima te o udruženim turističkim zajednicama), ali i o budućnosti sustava turističkih zajednica u zemlji s obzirom na novonastale okolnosti uzrokovane pandemijom i smanjenih prihoda.

Plaža na Čiovu prije nekoliko dana bila je puna, a sad - pustoš
Plaža na Čiovu prije nekoliko dana bila je puna, a sad  - pustoš

Staničić je u izjavi za medije nakon sastanka naglasio i veliku važnost komunikacije u sustavu turističkih zajednica te s turističkim sektorom i drugima za buduće aktivnosti i rezultate turizma, pogotovo u 2021. godini te nakon ovih "prvih, ali važnih iskustava svih u pandemiji".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u