News

Komentari 5

Aktivisti Radničke fronte žele ukidanje Vatikanskih ugovora

Aktivisti Radničke fronte žele ukidanje Vatikanskih ugovora

Radnička fronta smatra da se previše novca izdvaja za potrebe Katoličke crkve u Hrvatskoj što je posljedica Vatikanskih ugovora sklopljenih na današnji dan prije 25 godina, ustvrdio je David Bilić

Aktivisti Radničke fronte u subotu su održali konferenciju za novinare u sisačkoj Općoj bolnici, ispred novog spomenika Blažene Djevice Marije i malog Isusa, na kojoj su iznijeli svoj stav i želju za raskidanje Vatikanskih ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske.

Spomenik ispred ulaza u novi bolnički paviljon, rad akademskog kipara Tomislava Kršnjavija, podignut je početkom prosinca i dar je Sisačke biskupije sisačkoj bolnici.

Jedan od aktivista RF-a David Bilić rekao je za spomenik Blaženoj Djevici Mariji i Isusu ispred bolničkog paviljona da je to 'neukusan iskaz bogatstva Katoličke crkve, koji se nalazi ispred neobnovljene Opće bolnice, pogođene potresom'.

- Radnička fronta smatra da se previše novca izdvaja za potrebe Katoličke crkve u Hrvatskoj što je posljedica Vatikanskih ugovora sklopljenih na današnji dan prije 25 godina - ustvrdio je Bilić. Zbog toga, dodao je, "smatramo da treba razvrgnuti Vatikanske ugovore".

Sisak: Radnička fronta traži da se novac iz Vatikanskih ugovora da za obnovu Banije i Zagreba

Kaže i kako se stanje u društvu promijenilo, što je uzrokovano ekonomskom krizom koja je u Sisačko-moslavačkoj županiji, na Banovini i u Sisku još izraženija.

- Sada imamo i pandemiju koronavirusa, koja pogoršava stanje, a da ne govorimo o štetama od potresa, koje se već dugo ne saniraju. Neki će možda reći da Katolička crkva kroz svoj karitativni rad opravdava donirana sredstva - rekao je aktivist RF-a Bilić, ustvrdivši da se 11 posto tih sredstava izdvaja za karitativni rad.

- Ostalo ide za druge potrebe crkve, koja iz milodara i vatikanskih izvora može priskrbiti sasvim dovoljno i previše novca za svoje financiranje - izjavio je t Bilić.

Aktivisti RF-a su rekli kako pozivaju da obnova Banovine počne što prije, a ispred spomenika Majci Božjoj i malom Isusu na ulazu u bolnički paviljon pozirali su sa svojim transparentom - "Novac Vatikanskih ugovora dati za obnovu Banije i Zagreba".

Najčitaniji članci