Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
4 komentara

Alarm na plaži u Savudriji: U moru plivaju usitnjene fekalije!

Apsurdno u cijeloj priči je da još prošloga je ljeta na ovoj plaži bila istaknuta Plava zastava koja jamči čisto more i plažu, a priču umaškog ronioca potvrđuje i svjetioničar

Foto: Ilustracija/Pixsell
4 komentara

Umažanin Dejan Šverko za Glas Istre je ispričao kako je početkom listopada primijetio neku mrlju na morskoj površini na udaljenosti od dvadesetak metara od plaže u Savudriji, a kad je zaronio, vidio je kako iz kanalizacijske cijevi u moru izlaze usitnjene fekalije.

- Ribama na tom mjestu nije bilo ni traga. Navodno se, kako pričaju radnici iz komunalnog poduzeća 6. maj - odvodnja koji rade na održavanju pumpne stanice, radi o ispumpavanju viška otpadnih voda, ali iz doživljenog i snimljenog tvrdim da je riječ o usitnjenim fekalijama - izjavio je za Šverko.

LOŠA KANALIZACIJA Fekalije kod Brijuna vide se i iz svemira: 'Sustav je zastario...'

Dodaje i kako 'ronilačko odijelo nije tri dan uspio isprati od smrada'. 

- Kad zapuše jugo, onda se ta pojava ne može vidjeti golim okom, ali kako je ovih dana morska površina bila kao ispeglana, smeđe su mrlje bile više no uočljive - poručio je.

Dubrovnik UPOZORENJE Fekalije na dubrovačkoj plaži: Porporela više nije za kupanje

Apsurdno u cijeloj priči je da još prošloga je ljeta na ovoj plaži bila istaknuta Plava zastava koja jamči čisto more i plažu, a njegovu priču potvrđuje i svjetioničar Mario Milin-Ungar koje je također kazao da su se kupači cijelog ljeta žalili na nesnošljivi smrad s tog mjesta na plaži. 

VIDEO: INCIDENT U BRODARICI Istovario fekalije u plićak pa se derao na kupače: Sramite se vi!

Jedan od stručnjaka u djelatnosti vodnog sustava pak negira tvrdnje o zagađenosti mora jer u pumpnoj stanici postoji pročišćivač otpadnih voda. Kaže da se ne radi o nikakvom onečišćenju i narušenoj kakvoći mora, već samo o zamućenosti koja stvara dojam zagađenja. 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message