News

Komentari 152

Tomašević je kriv za nasilje u obitelji: 'Vraćam se na posao!'

Tomašević je kriv za nasilje u obitelji: 'Vraćam se na posao!'

Nakon dvije godine, na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu izrečena je presuda županu Požeško - slavonske županije Alojzu Tomaševiću za nasilje u obitelji...

Alojz Tomašević nepravomoćno je proglašen krivim za nasilje nad suprugom Marom Tomašević. Osuđen je na 10 mjeseci uvjetno, uz rok kušnje od dvije godine.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sud je presudu obrazložio ovako:

- Zbog sumnje da ima ljubavnu vezu s drugom ženom, supruga Mara Tomašević ga je tražila da razgovaraju o tome i da se taj odnos prekine, negirao je takvu vezu i odbio razgovarati s njom. U nakani da je omalovaži, učestalo je supruzi govorio da je luđakinja, da je glupa kravetina, budala, glupača, fizički je nasrtao na nju, hvatao je rukama za vrat i stiskao te ju šamarao, govorio da će je ubiti, izbosti i rasparati joj grkljan. U srpnju 2016. godine, nakon što se vratio sa službenog puta, a supruga mu rekla da je ondje sigurno bio s ljubavnicom, šakom ju je udario u predjelu oka čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva.

- U listopadu 2017. nakon što je supruga čula da razgovara na mobitel i pitala 'Je li te to kuja zove?', u nakani da je tjelesno ozlijedi, više ju je puta udario po glavi. Potom ju je obuhvatio za vrat i rukama čvrsto stiskao. Kad je oštećenica počela vrištati, rukama je čvrsto uhvatio njezine nadlaktice i rukama i nogama snažno odgurnuo, a tom prilikom je tijelom udarila u radijator.

Novinari su Tomaševića zatekli na izlasku iz suda. Bio je nervozan, u rukama je vrtio cigaretu, uz kiseo osmjeh.

- Ja danas radim, kratko je na početku rekao novinarima.

- Iz HDZ-a sam izbačen prije dvije godine, ali ostavimo se sad politike i budućnosti.

- Normalno da ćemo se žaliti na ovakvu presudu, i dalje tvrdim da nisam nasilnik, hvala lijepo, izjavio je Tomašević na izlasku iz sudnice. 

Tomaševićev odvjetnik Željko Damjanac tvrdi da je počinjena grupa povreda postupka.

- Naravno da ćemo se žaliti, ali već sad znamo da je počinjena jedna bitna i gruba povreda postupka, a to je ono na što smo ukazivali, da je sud još 18. studenog 2019. proglasio okrivljenika krivim, nazvavši ga nasilnikom u obrazloženju svog rješenja, izjavio je neposredno nakon presude. 

Gledajte uživo:

Više informacija uskoro...

Najčitaniji članci