News

Komentari 1

Alvir: Sve dok ne prođe korona ne očekujemo identifikacije

Alvir: Sve dok ne prođe korona ne očekujemo identifikacije

Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja od sutra zatvara vrata ureda. Predsjednica Saveza Ljiljana Alvir već danima sa članovima kontaktira isključivo telefonom

Pitanje nestalih u Domovinskom ratu nije i neće stati, samo radimo na drugačiji način. Od srijede zatvaramo vrata našeg ureda dok ne prođe ova situacija s korona virusom, ali nastavljamo surađivati s nadležnim institucijama. Već danima s našim članovima komuniciramo isključivo telefonom, dolazaka u Savez nema, rekla nam je predsjednica Saveza Ljiljana Alvir.

Svakodnevno zove članove ispituje ih kako i što im treba. Dok ne prođe pandemija korona virusa, staje se i s identifikacijama.

- U ovom razdoblju ne očekujemo identifikacije, niti posljednje ispraćaje.. Naši članovi u ratu su izgubili svoje najmilije, a sada mi moramo štititi njih i biti solidarni jedni s drugima. Mi i dalje radimo na svim poslovima koji se odnose na prikupljanje informacija o nestalima, analitiku i "češljanje" slučajeva - rekla je Alvir i dodala da Savez neće provesti planirane aktivnosti, pa je tako otkazao i tradicionalni uskršnji skup.

- Želimo zaštititi članstvo i biti odgovorni prema cijelom narodu. Za sve koji misle drugačije poručujem im da je vrijeme herojstva bilo u Domovinskom ratu. Sada je herojstvo ostati kod kuće, zaštititi sebe i druge i biti solidaran - rekla je Alvir.

Najčitaniji članci