Obavijesti

News

Komentari 152

ANKETA Podržavate li štrajk radnika zagrebačke Čistoće?

ANKETA Podržavate li štrajk radnika zagrebačke Čistoće?

Radnici Čistoće na teren ne izlaze već treći dan za redom. Zagreb se polako guši u smeću, radnici zahtijevaju veće koeficijente, a gradonačelnik kaže da je štrajk nezakonit i najavljuje prijavu sudu...

VIDEO

Štrajk radnika zagrebačke Čistoće ušao je u treći dan. Kažu kako se problemi samo nagomilavaju, a okidač za prekid rada bio je izvanredni otkaz trojici kolega koji su uhvaćeni na snimci kako iz različitih spremnika smeće bacaju u isti kamion.

Otkaz trojici radnika u međuvremenu je povučen, ali štrajk ide dalje jer je prihvaćeno samo pet od ukupno 11 zahtjeva koje su radnici uputili prema poslodavcu. Oni žele povećanje koeficijenata, a taj zahtjev našao se među šest koji im nisu prihvaćeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Zagreb u smeću 03:47

I dok šef Čistoće Davor Vić tvrdi da je 990 eura prosjek za komunalnog radnika, a 1.240 eura za vozača, radnici Čistoće negoduju i tvrde da direktor laže. Jedan nam je pokazao i svoju platnu listu iz prosinca na kojoj stoji da je dobio 5.207,29 kuna, odnosno, oko 691 euro.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević kazao je kako je štrajk nezakonit i da će ga prijaviti sudu, a otkrio je i kako je Vić ponudio ostavku, ali je gradonačelnik nije prihvatio jer smatra da Vić nije odgovoran za trenutnu situaciju.

Gradonačelnik navodi kako su svima povisili božićnice za 500 kuna te kako su plaće već rasle za 13 posto. Navodi i kako su sindikati ti koji trebaju objasniti radnicima zašto su tražili linearno povećanje koeficijenata, a ne socijalno povećanje. Linearno povećanje značilo bi i da plaće rastu srednjem menadžmentu, a socijalno povećanje onim najmanje plaćenim radnicima.

Tomašević navodi i kako štrajk nije bio najavljen te da čak i u štrajku 150 djelatnika treba raditi što ovdje nije slučaj pa se Zagreb počeo gušiti u smeću. Tomašević traži da dnevni trošak štrajka od 100.000 eura podmire sindikati koji su to odbili. Tomašević o konkretnim rješenjima problema nagomilanog smeća zbog štrajk nije htio govoriti, rekao je da će o tome razgovarati direktno s radnicima.

Podržavate li vi štrajk radnika Čistoće? Odgovorite u našoj anketi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.
IZ MINUTE U MINUTU

Izrael napao Iran. Odjekuju eksplozije: 'Proračunata osveta. Pokazali su da ih mogu probiti'.

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović