News

Komentari 13

Ankica iz Petrinje: 'Jučer sam ostala bez dimnjaka, a danas bez cijele kuće. Sve se sravnilo'

Ankica iz Petrinje: 'Jučer sam ostala bez dimnjaka, a danas bez cijele kuće. Sve se sravnilo'

Sinoć sam spakirala jednu torbu i rekla da ću sljedeći dan doći po nju, ostavila sam ju na stepeništu. Sad sam ostala bez svega, ne mogu do nje, ne mogu ni do čega. Ostala sam samo s jednom vrećicom, kaže

Gospođi Ankici Lončarević (73) koju smo posjetili u ponedjeljak nakon serije potresa u Petrinji, u potresu se porušio dimnjak i dio krova. Dobila je žutu naljepnicu za stanovanje.

Dan kasnije, nakon 6,2 po Richteru, cijela se kuća gotovo sravnila sa zemljom. 

POGLEDAJTE SNIMKU IZ RAZRUŠENE PETRINJE:

- Sreća da sam sinoć odlučila prespavati kod prijateljice. Da nisam, mislim da bih umrla, kuće nema, skoro da ne postoji - priča nam u suzama. 

Petrinja: Na umirovljenicu Ankicu pali su dijelovi stropa za vrijeme prvog potresa

Krov i ostatak dimnjaka u potpunosti se urušio. Propao je strop i blokirao ulaz u potpunosti.

Ankica je tako ostala bez svih stvari. 

- Sinoć sam spakirala jednu torbu i rekla da ću sljedeći dan doći po nju, ostavila sam ju na stepeništu. Sad sam ostala bez svega, ne mogu do nje, ne mogu ni do čega. Ostala sam samo s jednom vrećicom koju sam ponijela kod prijateljice. - kaže.

No i danas je preživjela šok jer se u kući u kojoj je bila za vrijeme potresa urušio strop.

Petrinja: Na umirovljenicu Ankicu pali su dijelovi stropa za vrijeme prvog potresa Petrinja: Na umirovljenicu Ankicu pali su dijelovi stropa za vrijeme prvog potresa

- Nas smo dvije bile unutra i samo smo osjetile jako podrhtavanje i glasan zvuk lomljenja. I onda je sve odjednom samo palo. Dovikivale smo jedna drugu da provjerimo jesmo li žive. Srećom pa nije pao na nas jer smo stale ispod štoka, sačuvao nas je samo dragi Bog - kaže.

Jedna od kćeri odmah je otišla po nju.

- Taman mi je došla kćer, sada gledamo ako ikako budemo mogli do dijela stvari, iako sumnjam, nitko se ne usudi unutra. A onda, kod nje, nadam se da ću tamo biti sigurna. Iako mislim da neću uopće spavati- zaključila je.

Najčitaniji članci