News

Komentari 24

Austrijanci s jedrilica divljali na rivi, roštiljali i uništili pametnu klupu?! Šteta - 17.000 kuna

Austrijanci s jedrilica divljali na rivi, roštiljali  i uništili pametnu klupu?! Šteta - 17.000 kuna

Došli su brodovima, privezali se pa na obalu iznijeli bocu plina, upalili roštilj, pobacali po njemu mesinu i pekli, pili, bacali smeće, divljali, šporkavali, priča jedan od svjedoka divljačkog ponašanja Austrijanaca

Grupa Austrijanaca iz Graza unajmila je jedrilice u marini Hramina i organizirali su regatu. U nedjelju su svi stigli u Sali i privezali se. No umjesto reda nastao je kaos jer su na obalu izvukli plinsku bocu, razvukli sve potrepštine, prljali i obične klupe, a onu pametnu je upropastio plamen s roštilja. Više ne radi, piše Zadarski.hr.

- Došli su brodovima, privezali se pa na obalu iznijeli bocu plina, upalili roštilj, pobacali po njemu mesinu i pekli, pili, bacali smeće, divljali, šporkavali. Jedriličari, svi Austrijanci! Pa još s regate! Drito u našoj uvali! Bilo je više od 15 jedrilica, znate li koliko je to ljudi? - priča za Zadarski Goran Novaković Buble.

On ih je upozoravao da nije u redu to što rade.

- Bilo je i drugih mještana, ali oni se uopće nisu osvrtali na upozorenja i molbe. Derali su se, jeli na obali, bacali okolo smeće, pili, ponašali se kao zadnji primitivci. Pomislio sam, e ne može ovo tek tako proći, pa nismo mi džungla" - priča nam Goran, koji se obratio djelatniku Županijske lučke uprave Željku Raljeviću i Nikoli Miliću iz Lučke kapetanije u Salima.

Na kraju je sve prijavio Jedriličarskom klubu Val iz Šibenika te su na kraju Austrijanci priznali da su pretjerali. Obećali su da će platiti klupu.

- Izuzetno mi je drago kako su mještani reagirali. Austrijanci su u ponedjeljak došli u Općinu i ostavili predujam od 7000 kuna za novu pametnu klupu, a mi ćemo dobiti ponudu od tvrtke koja ih radi i Austrijanci će doplatiti sve, do punog iznosa. Radi se o 17 tisuća kuna. Nautičari ih zaista puno koriste, imamo dvije, jednu je kupila Županijska lučka uprava, jednu Općina Sali. Uništena klupa će biti zamijenjena, a druge štete nema - rekao je načelnik Općine Sali Zoran Morović.

Rekao je i da u Salima nema policajca, nema uopće policijskog ureda, a nema ni komunalnog redara. Ljudi se ipak drugačije ponašaju kada vide uniformu, rekao je načelnik. Tvrdi kako je komunalni redar umro u lipnju, a na novi natječaj nitko se nije javio.

 

Najčitaniji članci