Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Auto naletio na njega: Vepar je dobio lijekove, ide na rendgen

BORE SE Mlada divlja svinja u životnoj je opasnosti. U skloništu za nezbrinute životinje u Dumovcu nastoje joj spasiti glavu

Foto: Damir Skok
26 komentara

Vepar ima ozljede na stražnjem dijelu tijela i životno je ugrožen. Trenutačno je u karanteni i oporavak mu je neizvjestan, tvrdi ravnatelj Zoološkog vrta Grada Zagreba Damir Skok, u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje u Dumovcu, gdje je završio vepar na kojeg je naletio auto u zagrebačkoj Dubravi.

Vozač je na životinju naletio u srijedu. Odmah je pozvao policiju, koja je zatim pozvala sklonište da zbrinu vepra.

- Oko 11 sati na poziv III. policijske postaje Zagreb iz Dubrave naša je terenska ekipa stigla do Štefanovca preuzeti od policajaca mladu divlju svinju, tešku pedesetak kila, na koju je naletjelo vozilo - rekao nam je Skok. Životinja trenutačno ne može stati na stražnje noge.

U ŽVOTNOJ JE OPASNOSTI Na vepra u Zagrebu naletio auto, čuvali ga policajci

- Kod divljih životinja je problem prvotni šok, nakon kojeg, kad prođe, može nastupiti smrt bez obzira na to koliko god ga pokušavali spasiti. Dobio je lijekove, ali je i dalje opasan za ljude. Ne znamo točne ozljede jer za to trebamo napraviti rendgen, a zbog toga bismo ga trebali uspavati. Narkozu mu još ne možemo dati, jer ako počne pružati otpor, može sebi naštetiti - rekao nam je Damir Skok. Divlje svinje spadaju među divlje životinje koje žive u Zagrebu. Tako nastanjuju i Medvednicu pa ih građani mogu sresti u područjima gdje se na stambena naselja naslanja priroda.

- Zagrepčani dobro znaju kako s divljim životinjama živjeti u skladnom suživotu, što podrazumijeva i dodatnu pozornost u prometu kad se voze cestama uz šume i kroz njih - ističe Skok. Nažalost, neke životinje, posebice one mlade, na prometnicama znaju stradati.

U Hrvatskom seljačkom lovačkom društvu “Vepar” iz Čučerja rekli su nam kako oni nisu dužni platiti odštetu vozaču jer se životinja nije nalazila na njihovu području. Prema svemu sudeći, ako nije uplatio policu kasko osiguranja, onda odštetu neće dobiti ni od osiguravajućeg društva.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message