Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
23 komentara

Avion završio u rijeci, ljubimci putnika se utopili u kavezima

Iako je svih 143 putnika uspješno spašeno, barem četiri životinje su izgubile živote zarobljene u teretnom skladištu aviona koje je poplavljeno nakon pada u rijeku

Foto: REUTERS
23 komentara

Četiri ljubimca bila su prijavljena na letu Miami Air-a iz zaljeva Guantanamo na Kubi prema Floridi, koji je prevozio vojno osoblje i njihove obitelji. Životinje su bile smještene u prtljažniku koji se nalazi na dnu aviona. 

Boeing 737 aircraft sits in shallow water of the St Johns River after it slid off the runway at Naval Air Station Jacksonville, Florida | Autor: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Iako je voda rijeke St. Johns u kojoj je avion završio relativno plitka pa avion nije potonuo, ipak je dovoljno duboka da donji dio, gdje su se životinje nalazile, završi potpuno pod površinom.

DRAMA NA FLORIDI: SLETJELI U RIJEKU 'Bilo je evidentno da je pilot izgubio kontrolu nad avionom'

- Izuzetno smo tužni zbog situacije da tamo ima životinja koje su stradale - rekla je Kaylee LaRocque, glasnogovornica američke mornarice u Jacksonvilleu.

Boeing 737 aircraft  sits in shallow water of the St Johns River after it slid off the runway at Naval Air Station, Jacksonville, Florida | Autor: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kapetan Michael Connor, zapovjednik mornaričke zračne baze u Jacksonvilleu, rekao je da su životinje postale drugi prioritet nakon što je utvrđeno da su svi putnici na sigurnom, ali da nitko od spasilačkog tima koji je pregledavao skladište nije čuo ni glasa ili kakvog drugog zvuka zbog čega su zaključili da su životinje pod vodom.

- U tom su se trenutku povukli zbog svoje vlastite sigurnosti jer nisu znali hoće li avion možda još potonuti - izjavio je na konferenciji za novinare.

Aerial view of the Miami Air International Boeing 737-800 that overran the runway at NAS Jacksonville | Autor: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kasnije u noći opet ih je poslao da pokušaju naći životinje, ali i druga potraga bila je uzaludna. Trupla životinja i putnička prtljaga bit će vraćeni putnicima nakon što avion bude izvađen iz rijeke. 

Još uvijek se ne zna što je uzrokovalo da Boeing 737 promaši pistu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message