News

Komentari 12

Baby boom u bolnici Merkur: Rodilo se 15 beba u jednoj noći

Baby boom u bolnici Merkur: Rodilo se 15 beba u jednoj noći

U prosjeku se u ovom rodilištu dnevno rodi sedmero djece, no u noći sa četvrtka na petak ih je bilo dvostruko više. Na svijet je stiglo 8 djevojčica i 7 dječaka...

U zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Merkur u jednoj noći rodio se rekordan broj beba. Čak njih 15. Iako umorni, liječnici i primalje ponosni su kao i mame, javlja HRT.

U prosjeku se u ovom rodilištu dnevno rodi sedmero djece, no u noći sa četvrtka na petak ih je bilo dvostruko više. Na svijet je stiglo 8 djevojčica i 7 dječaka.

- Imamo dovoljno kapaciteta, žene su smještene u svojim sobama sa svojom dječicom, a osjećamo se odlično, evo, drago nam je da taj broj poroda stalno raste, rekla je subspecijalistica fetalne medicine i opstetricije Kliničke bolnice Merkur dr. med. Žana Žegarac za HRT.

- Nekako imam osjećaj da naše primalje imaju zapravo super moć tako da se u svakoj situaciji dobro snađu. Inače imamo manji broj poroda, ali eto naše primalje su sve spretne dovoljno i educirane tako da su one spremne na razno razne izazove i ovo je bio jedan takav, ali one su ga uspješno savladale, smatra glavna primalja Zavoda za perinatologiju Kliničke bolnice Merkur Silvija Virt.

 

Najčitaniji članci