Obavijesti

News

Komentari 9

Bačić: Datum izbora mogao bi se znati danas poslijepodne

Bačić: Datum izbora mogao bi se znati danas poslijepodne
1

Iz transkripta rasprave, posve je jasno da HDZ-ov, tada oporbeni klub, nitko nije ni kontaktirao, niti mu najavio odluku o raspuštanju Sabora, rekao je Bačić

VIDEO

Predsjednik saborskog Kluba HDZ-a Branko Bačić najavio je u četvrtak kako bi se datum parlamentarnih izbora, odnosno raspuštanja Sabora mogao znati poslijepodne, nakon sastanka predsjednika klubova i stranaka vladajuće koalicije.  

Mi ćemo na sastanku vladajuće većine raspravljati o datumu, a o točnom datumu, ukoliko se usuglasimo, a mislim da je tu potpuni konsenzus stranaka vladajuće koalicije,  bit će te informirani nakon sastanka, rekao je Bačić novinarima u Hrvatskom saboru.

'Maske oko Stožera su pale, neka Vlada kaže kad su izbori'
'Maske oko Stožera su pale, neka Vlada kaže kad su izbori'

 S kojim datumom će HDZ izaći pred partnere, nije otkrio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Izrazio je čuđenje „nervozom“ oko objave točnog datuma raspuštanja Sabora, podsjećajući kako u jesen 2015., kada je raspušten Sabor u kojemu je većinu imala Kukuriku koalicija na čelu sa SDP-om, HDZ nitko nije o tome kontaktirao, niti mu najavio raspuštanje.

Iz transkripta rasprave, posve je jasno da HDZ-ov, tada oporbeni klub, nitko nije ni kontaktirao, niti mu najavio odluku o raspuštanju Sabora, rekao je Bačić, navodeći da su javnost i tada najjači Klub HDZ-a, tu  informaciju doznali na dan kada je odluka o raspuštanju raspravljena.

Miklenić: Parlamentarni izbori su bijeg od korona krize
Miklenić: Parlamentarni izbori su bijeg od korona krize

 Sabor je 25. rujna raspravio odluku o raspuštanju, koja je u dnevni red uvrštena dan prije, 24. rujna, iako postoji dokument o raspuštanju na prijedlog kluba vladajuće većine od 25. rujna, naveo je.  

„Nama je danas, kad smo to gledali, bilo malo nejasno, ali je činjenica takva da je isti dan predložena i raspravljena odluka o raspuštanju i u tome nije sudjelovao niti jedan tada oporbeni klub, a pogotovo ne HDZ“, kazao je Bačić.

 Odbacio je prozivke oporbe da neobjavljivanjem datuma izbora HDZ zapravo pokazuje kukavičluk. Od oporbe ništa drugo i ne očekujem, rekao je i ponovio kako HDZ već 20-ak dana govori da je spreman za  redovne parlamentarne izbore i da će se, kad se utvrdi da je epidemiološka situacija dobra, odlučiti za njihovo održavanje.

 Datum nismo nikada navodili, a mislimo da je situacija upravo sada dobra i da sada možemo sa svojim koalicijskim partnerima, koji su za izbore spremni, taj datum dogovoriti, odgovorio je.

Što se nas tiče, ne - nema potrebe za velikom koalicijom nakon izbora, uzvratio je Bačić na novinarski upit o izjavi Branka Grčića (SDP) da je velika koalicija izgledna samo ako bi se na jesen dogodio drugi val koronavirusa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a