Obavijesti

News

Komentari 57

Bačić je Bandiću za sređivanje projekta dao 50.000 eura?

Bačić je Bandiću za sređivanje projekta dao 50.000 eura?

Bačić i Lončarić su htjeli realizirati projekt stambeno-poslovnog kompleksa 'Vrtovi svjetla', a potres su mislili iskoristiti kao alibi za uklanjanje objekata koji su bili zaštićeni kao spomeničko dobro

Doznalo se sve više detalja oko kaznenih djela za koje se sumnjiči bliske suradnike pokojnog Milana Bandića, ali i uhićenog ravnatelja HRT-a, Kazimira Bačića te njegovog rođaka Milana Lončarića.

POGLEDAJTE VIDEO Uhićeno je još deset ljudi

Pokretanje videa...

Uskok VIDEO

Kako piše Net.hr, Bačić i Lončarić su, po svemu sudeći, djelovali kao tim i dogovarali zajednički pothvat, realizaciju projekta stambeno-poslovnog kompleksa 'Vrtovi svjetla' na području bivše tvornice TEŽ, a potres su mislili iskoristiti kao alibi za uklanjanje objekata koji su bili zaštićeni kao spomeničko dobro. Bandić je, po svemu sudeći, obećao srediti tu zamisao.

Lončarića se sumnjiči da je posredniku Bačiću za uključivanje u projekt darovao stan u centru Zagreba, u Radićevoj ulici, koji je plaćen više od milijun kuna, a s obzirom da je na toj adresi učestalo viđen sin Kazimira Bačića, Kazimir Luka Bačić, koji je osnovao tvrtku za turističku djelatnost, 'B na kvadrat d.o.o.' pretpostavlja se da se sin mislio baviti iznajmljivanjem stana na toj prestižnoj adresi.

Policija je uhitila i poduzetnika Milana Lončarića: Šefu HRT-a je kupio stan za milijun kuna?
Policija je uhitila i poduzetnika Milana Lončarića: Šefu HRT-a je kupio stan za milijun kuna?

Bačića se ne tereti samo za angažman oko sređivanja dokumentacije za rušenje spomeničke građe u kompleksu bivše tvornice žarulja, TEŽ, nego i za usluge i ishođenje kredita u komercijalnim bankama, no za sada nema naznaka da je uspio u tom segmentu svojih konzultantskih usluga.

Net.hr iz izvora bliskih istrazi saznaje da Uskok sumnjiči Kazimira Bačića da je još 4. lipnja prošle godine Bandiću za sređivanje projekta 'Vrtovi svjetla' isporučio 50 tisuća eura i da za to postoje vrlo ozbiljni dokazi. U ovom trenutku još nije jasno zašto Mladen Lončarić nije osobno isporučio tu impozantnu količinu eura, odnosno, zašto je bilo potrebno Bačićevo posredovanje.