Obavijesti

News

Komentari 44

Bačić u Dubrovniku: Hrvatska će opet biti u 'plavom', za HDZ su ovo jedni od najboljih rezultata

Bačić u Dubrovniku: Hrvatska će opet biti  u 'plavom', za HDZ su ovo jedni od najboljih rezultata
6

Bačić je na konferenciji za medije u Dubrovniku podsjetio kako su rezultati na razini očekivanja HDZ-a i jedni od najboljih uopće za HDZ na lokalnim izborima

VIDEO

Potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako je uvjeren da će Hrvatska opet biti u 'plavom', s možda i s boljim rezultatima HDZ-a za županije nego na prošlim lokalnim izborima prije četiri godine.

Bačić je na konferenciji za medije u Dubrovniku podsjetio kako su rezultati na razini očekivanja HDZ-a i jedni od najboljih uopće za HDZ na lokalnim izborima.

- HDZ je u Zagrebu, gdje nije bio na vlasti već šest mandata, postigao bolji rezultat nego 2017. godine. U Osijeku, gdje nikad nismo imali gradonačelnika, ostvarili smo uvjerljiv rezultat u prvom krugu. U Rijeci smo na razini svojih rezultata, a u Primorsko-goranskoj županiji smo prvi put ušli u drugi krug i bit će doista utakmica u drugom krugu, kao i u Splitu, gdje je razlika svega 3 posto - naveo je Bačić.

Za koga ćete glasati u 2. krugu?
Za koga ćete glasati u 2. krugu?

Zadovoljan je i izborima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, gdje se potvrdilo da je HDZ stožerna politička stranka.

- U prvom krugu smo pobijedili u Metkoviću i devet općina, a u drugi krug idemo u Dubrovniku i Opuzenu, gdje smo u prvom krugu bili uvjerljivi, te u općinama Lastovo, Blato, Župa dubrovačka i Pojezerje. Nismo slavili u Pločama i Korčuli te Veloj Luci i Smokvici, a vrlo vjerojatno će se ponoviti izbori u Župi dubrovačkoj i Lumbardi - naglasio je Bačić.

Odlični rezultati Dobroslavića i Frankovića

HDZ-ov kandidat za župana Nikola Dobroslavić slavio je u sve 22 jedinice lokalne samouprave, a koalicijska lista za županijsku skupštinu u njih 20, dodao je.

- Imat ćemo 17 vijećnika u skupštini, a već smo obavili razgovor s Dubrovačkim demokratskim saborom pa se nadamo formiranju većine na konstituirajućoj sjednici - rekao je Bačić.

Kandidat HDZ-a za dubrovačko-neretvanskog župana Nikola Dobroslavić istaknuo je kako je postigao odličan rezultat, budući da je u konkurenciji šest suparnika ostvario 40 posto, a idući kandidat upola toliko.

- Kao kandidat sam slavio u svim gradovima i općinama, a u drugom krugu ćemo i dalje voditi konstruktivnu i konkretnu kampanju. Uvjeren sam u pobjedu i stabilnu većinu u županijskoj skupštini  - naglasio je Dobroslavić.

Dubrovnik: HDZ se konferencijom za medije osvrnuo na rezultate lokalnih izbora

Kandidat HDZ-a za dubrovačkog gradonačelnika Mato Franković koji je dobio 36,87 posto glasova birača, rekao je kako je iznenađenje velikim brojem dobivenih glasova od gotovo 5 tisuća razlike ispred drugoplasiranog Pere Vićana (DDS), koji je dobio 13,54 posto .

"Iza nas je godina dana krize s padom proračunskih prihoda. Unatoč tome smo zadržali jako dobar rezultat. Ako usporedimo s nekim prijašnjim, ovaj rezultat je za HDZ povijestan", ocijenio je Franković.

Naglasio je kako je pobjeda ostvarena na 99 posto biračkih mjesta.

- Važno je što imamo velik koalicijski potencijal i jedini možemo formirati većinu u gradskom vijeću. Treba nam stabilnost kroz sigurnu političku situaciju u vijeću - rekao je HDZ-ov Franković.

Padaju li bastioni HDZ-a? Vise im Šibenska županija i Zadar... Izgube li i Split, to bi bio debakl
Padaju li bastioni HDZ-a? Vise im Šibenska županija i Zadar... Izgube li i Split, to bi bio debakl



Smatra kako su građani poslali nekoliko jakih poruka, od kojih je najveća njegovom protukandidatu Andru Vlahušiću.

"Građani su pokazali kako je itekako bitno kad se netko ogriješi o poziciju gradonačelnika. Ovo mu je najveća politička lekcija. Uz to, dva vijećnička mandata za nezavisnu listu Ivice Roka su protestni glasovi, ali naša analiza kaže da je dio tih ljudi dao podršku i meni", ocijenio je Franković.

Najavio je kako u drugi krug ide polako i smireno, nudeći svoj program, te poručio kako će u drugom mandatu nastaviti časno i pošteno te predano služiti Gradu, a bez političkih kompromisa i trgovine.
"Jedino možemo razgovarati ako je interes Grada na prvom mjestu. Vlast je obveza i čast, ali je obraz najvažniji", zaključio je Franković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS