Obavijesti

News

Komentari 80

Baćo odbacuje tvrdnje da je on nekome oduzeo mjesto, poručio Milanoviću da pazi s rječnikom

Baćo odbacuje tvrdnje da je on nekome oduzeo mjesto,  poručio Milanoviću da pazi s rječnikom

Ante Bačić Baćo kaže kako ne vjeruje da će Zoran Milanović ići tako daleko i upotrijebiti svoje ovlasti i onemogućiti mu upis u Ratnu školu.

VIDEO

Saborski zastupnik Ante Bačić za N1 je komentirao izjave Zorana Milanovića koji se protivi njegovu upisu u Ratnu školu.

- Moj poriv za upis Ratne škole je dužnost koju obnašam, a to je voditelj izaslanstva Sabora u parlamentarnoj skupštini NATO-a. Neću u generale ni brigadire, nisam djelatna vojna osoba, ovo je isključivo politička dimenzija. Ratna škola je i namijenjena za sve vrste ustanova i institucija, posebno vezana za domovinsku sigurnost u Republici Hrvatskoj, čisto radi strateške dimenzije izobrazbe što smatram da zbog dužnosti koju obavljam u Saboru i zaslužujem i smatram da mi je i obveza da se dalje obrazujem  - rekao je Bačić.

Kaže da je izaslanstvo NATO-a prije njega vodio Miroslav Tuđman, a prije Damir Krstičević te da mu je dužnost educirati se o nečemu “što su oni u 20 godina konkretno radili”. Kaže da je u 25. generaciju upisano 15 polaznika i odbacio tvrdnje da je upisom oduzeo mjesto nekome u Oružanim snagama.

Banožić ostaje pri odluci o upisu Baće: 'Milanović tumači dijelove zakona koji ga interesiraju'
Banožić ostaje pri odluci o upisu Baće: 'Milanović tumači  dijelove zakona koji ga interesiraju'

- Što se tiče potrebe Oružanih snaga i brigadira kojima to treba za viši čin, nema govora da sam nekome uzeo mjesto. Od petnaest polaznika većina su iz drugih institucija ili strani državljani, svega petoro je iz Oružanih snaga - rekao je Bačić.

Komentirao je i izjavu Milanovića da zastupnik nema što raditi u Ratnoj školi.

- Ako ćemo citirati što predsjednik citira, Zakon o službi u Oružanim snagama, taj zakon propisuje tko može upisati školu u Oružanim snagama. Ovo ostalo, a većina, što su strani polaznici i polaznici iz drugih institucija, polaze iz Zakona o obrani, ali moraju biti na određenoj strateškoj poziciji i imati i preporuku sustava, ali predsjednik sad ili radi svoga neznanja, u što ne vjerujem, koristi zakon isključivo radi prepucavanja s ministarstvom i Vladom - rekao je Bačić.

MORH se javio oko izbacivanja Ante Bačića iz ratne škole. Kažu da se zakon ne odnosi na Baću
MORH se javio oko izbacivanja Ante Bačića iz ratne škole. Kažu da se zakon ne odnosi na Baću

- To je opasno i ružno, koristi riječi kao što su kriminalne radnje, nisu poštivali zakon, što je po mom sudu užasno i tu apeliram i na vas novinare da ga upozorite i ukorite za korištenje takvog rječnika. Možda je problem što sam ja prvi hrvatski zastupnik ili možda nije imao interesa ili mu možda nije bila potrebna edukacija. Molio bih predsjednika da malo pripazi s rječnikom - rekao je.

- Mislim da predsjednik nije upoznat s materijom, mislim da misli da ću s ovom školom dobit neko znanje, ne zna što govori, ovo je obaveza i dužnost temeljem škole koju završavam da se u tom smjeru educiram. Predsjednik nam je često pokazao da malo ekstenzivno razmišlja o pozicijama koje su propisane Ustavom i zakonom”- rekao je Bačić.

Ne vjeruje da će Milanović ići tako daleko i upotrijebiti svoje ovlasti i onemogućiti mu upis u Ratnu školu.

- Ali mogu ga pozvati da mi se pridruži - rekao je Bačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...