News

Komentari 64

Baka zaljubljena u župnika već platila kaznu: Prijetila ženama

Baka zaljubljena u župnika već platila kaznu: Prijetila ženama

Biskup Peter Štrumpf razmišlja o tome da gospođi zabrani da sudjeluje na misama, dolazi na ispovijed i slično, a policija za to vrijeme provjerava treba li je kazniti i zbog prijetnji

Priča o župniku Goranu Kuharu (38) iz slovenske Murske Sobote, koji se medijima pojadao da mu starica (68) zaljubljena u njega ne da mira, nasmijala je regiju, ali ne i tamošnju policiju.

Naime, budući da je svećenik u svojem pismu župljanima, koje je obavio na oglasnoj ploči i u župnom listiću, spomenuo nekoliko kaznenih djela, policija je krenula provjeravati postoje li elementi kaznenog djela. Netko je u međuvremenu i prijavio gospođu.

- Policija je za navodno nedolično ponašanje saznala iz medija, a potom je dobila službenu prijavu - potvrdio je za 24sata viši samostalni policijski inspektor Dejan Bagari

Voditelj operativno komunikacijskog centra Policijske uprave Murska Sobota kaže da su staricu već novčano kaznili zbog kršenja javnog reda i mira. Preciznije, kaznili su je, po članku 135,  zbog nasilnog i smjelog ponašanja.

No tu priča ne staje.

- Policajci prijavljuju i obavijesti o sumnji da je osumnjičenica počinila kazneno djelo prijetnje - kaže inspektor.

Na dodatna pitanja iz policije nisu željeli odgovarati tako da ne znamo je li prijavu podnio župnik ili žene koje su se s njim družile, a na koje je starica bila ljubomorna pa im je prijetila.

-  Zbog zaštite osobnih podataka, koji se odnose na konkretne osobe, nažalost vam ne možemo dati više informacija - zaključio je Bagari.

I dok policija za gospođu zbraja kazne, biskup Peter Štrumpf župnika je, kako doznajemo, privremeno udaljio iz župe, a javnosti se obratio preko svog Facebooka, ali i službenih stranica Biskupije Murska Sobota.

- Novinari od mene traže izjavu, a ja sam svoje već rekao putem svoje Facebook stranice. Iduću izjavu dat ću nakon što odlučim hoću li gospođi dati interdikt ili ne - kaže biskup.

Prema crkvenom zakonu, interdikt je zabrana primanja sakramenata. Biskup, dakle, razmišlja o tome da gospođi zabrani da sudjeluje na misama, dolazi na ispovijed i sl. Za razliku od ekskomunikacije, vjernici kažnjeni interdiktom i dalje se smatraju dijelom Crkve.

Murskosoboški, kako bi rekli Slovenci, biskup ponovio je da stoji uz svog svećenika.

- Naglašavam da je napad na župnika Gorana u isto vrijeme napad na mene, ali i na cijelu biskupiju - zaključio je Štrumpf.

Najčitaniji članci