Obavijesti

News

Komentari 64

Baldasar: Preuredit ću Split i pomesti Kerumove direktore

Baldasar: Preuredit ću Split i pomesti Kerumove direktore
4

Naš sugrađanin grad je doveo na razinu birtijaške politike, grad je postao palanka, rekao je SDP-ovac Ivo Baldasar na predstavljanju programa za lokalne izbore

VIDEO

"Split kao more mogućnosti" naziv je ambicioznog i opsežnog programa SDP-ovca Ive Baldasara (54) kojim namjerava pomesti konkurenciju na predstojećim izborima za splitskog gradonačelnika. Ako bude izabran, kani pozatvarati neprofitabilne gradske tvrtke osnovane za Željka Keruma i riješiti se njegovih menadžera i direktora.

'Zbog Keruma Split je postao palanka'

- Naš sugrađanin grad je doveo na razinu birtijaške politike, grad je postao palanka. Planiram postupno racionalizirati broj zaposlenika u Gradskoj upravi, ali na normalan način i prema zakonu, a oni koji žele otići dobiti će otpremnine - nitko neće završiti na ulici. No, direktori komunalnih poduzeća bolje da me ne čekaju da dođem u Banovinu - poručio je Baldasar, zajednički kandidat SDP-a, HNS.a i HSU-a na predstavljanju programa u petak.

Dodao je kako će Grad Split morati vratiti i 53 milijuna kuna u fond za sanaciju gradskog deponija Karepovac koje je Kerumova vlast trošila za uređenje Zapadne obale pred njegovim hotelom Marjan.

Obećao cjelovitu rekonstrukciju Istočne gradske obale

Birače Baldasar nastoji privući, ponajprije, projektom cjelovite rekonstrukcije Istočne gradske obale koja bi bila završena za njegova eventualnog mandata. U okviru toga Baldasar predlaže većim dijelom izmjestiti željeznički autobusni i željeznički kolodvor u predgrađe Kopilicu. Na njihovom mjestu izgraditi turističke objekte novcem privatnih investitora, te ih povezati gradskim metrom s Kopilicom za koji bi se iskoristila postojeća željeznička infrastruktura.

- Za rekonstrukciju Istočne obale mnogo je motiva - od vizure grada, preko rješavanja prometnica do pokretanja najprofitabilnijeg i sezonom najmanje ograničenog kongresnog turizma koji bi sa sobom ‘povukao’ niz ugostiteljsko-turističkih djelatnosti i smanjio nezaposlenost - kazao je Baldasar, a potom novinare smjestio u vlak na vožnju do Kopilice.

Uklonit će 'vješala' s Rive, i urediti Hajdukov Stari plac

Projekt Istočna obala sastoji se od preuređenja i preuzimanja većeg dijela HŽ-ovih 47.000 m2 u srcu grada, te oko 6.000 kvadrata prostora Dalmacijavina u obližnjoj trajektnoj luci. Osim toga, Baldasar u svom mandatu bi  potpuno rekonstruirao  trošnu Turističku palaču na Rivi, skratio bi ju je kako ne bi zaklanjala Dioklecijanovu palaču s mora. Kad se namakne novac, najavio je Baldasar, uklonio bi i "vješala " s Rive, a nju produžio do gradske tržnice.

- Planiram urediti i Hajdukov Stari plac u park sportski sportskih legendi. Tamo bi se izgradio Muzej sporta i Hajduka, a ispod placa podzemne garaže - najavio je Baldasar dio od svojih rješenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa